Jelenlegi hely

Onedayfröccsfest – még vannak lehetőségek

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, február 8 - 13:51 | Színes
A Onedayfröccsfest mára egy jó márkanév lett – a dunaszerdahelyi fesztivált egyre többen ismerik, s egyre többen várják. A nemrég lezajlott Onedayfröccsfest bál kapcsán Dakó Sándor ötletgazdát, szervezőt kérdeztük a rendezvényekről.
Onedayfröccsfest – még vannak lehetőségek

– Akkoriban, mikor első éven rendeztük, Dunaszerdahelyen kevés hasonló, fesztivál jellegű esemény volt, s úgy éreztük, a miénknek valóban lesz létjogosultsága. A fröccs mint hungarikum nagyon erősen kötődik a magyarsághoz, s bár Csallóköz nem egy bortermelő vidék, az emberek mégis nagyon szeretik itt is a fröccsöt.

– Mit jelent ma az embereknek a Onedayfröccsfest?

– Tapasztalataink egyértelműen pozitívak, hiszen a visszajelzések azt mutatják, megszerették a Fröccsfestet. Ezt abból is látjuk, hogy már nem csak Dunaszerdahelyről, hanem más régiókból, illetve a határon túlról is egyre többen érkeznek hozzánk.

Úgy vélem, akik ide eljönnek, azok egyrészt a programra, de egyben Dunaszerdahelyre és a környékre is kíváncsiak. Sok esetben kilátogatnak a termálfürdőbe, vagy megnézik a nevezetességeket – így ők is tovább viszik a város jó hírnevét.

Sokan érkeznek így a Galántai vagy a Komáromi járásokból, de jönnek a Szenciből is, miképp Magyarországról például a Győr környéki régióból, Budapestről, de Egerből is jöttek már fesztiválozók.

– Tavaly, noha kellemetlen volt az időjárás, mégis rengetegen kilátogattak.

– Valóban, tavaly elég kellemetlen időnk volt, ennek ellenére hatalmas tömeg gyűlt össze a koncerteken, ami számunkra annak a bizonyítéka, hogy a Fröccsfesztnek van létjogosultsága, érdekli a fiatalokat, várják.

Az after party pedig olyan bombasztikusan sikerült, hogy belekerültünk a Wellhello egész estés filmjébe is. Úgy, hogy ők kerestek meg bennünket, hogy használhassák a felvételt. Ez is pozitív visszajelzés volt a számunkra, s egyben városunk jó hírnevét is öregbíti.

Emellett jó látnunk, hogy a szórakozni vágyók jól érzik magukat a fesztiválon, s megtapasztalják, itt jó emberek élnek. Ez számunkra is egyfajta morális elégtétel, mert azt mutatja, kell a munkánk, és jó irányban haladunk.

– Idén először szerveztek bált a Fröccsfest égisze alatt…

– Domonkos Pál társszervező, kedves barátom jött a bál ötletével. Már tavaly is szóba került, de idén szerveztük csak meg, azzal a céllal, hogy építsük és erősítsük a brandet, a márkát. A bál apropója lényegében az volt, hogy az öt évvel ezelőtt elindított Onedayfröccsfest ötödik évfordulóját ekképp is ünnepeljük és előkészítsük. Úgy hiszem, mi lepődtünk meg a leginkább, mennyire sok embert sikerült ezzel is megszólítani, milyen sokan jöttek el szórakozni. És itt jelentettük be a 2017-es Onedayfröccsfest fellépőit is.

– Kik a Onedayfröccsfest szervezői? Hogyan áll össze a csapat?

– Van egy kis csapatnyi szervező, akikhez a fesztivál közeledtével fokozatosan „hozzátöltődnek” az újak, s mire elérkezik a Fröccsfeszt napja, már egy 50-60 fős csapat dolgozik annak megvalósításán. Ezt a csapatot jelenleg én irányítom, Domonkos Palival egyetemben, de a jövőbeli tervem az, hogy szeretném átadni Palinak a vezetést a szervezésben, és én csak a háttérben, a marketing irányításával szeretnék foglalkozni.

– Említett valami újdonságot, ami még az idei Onedayfröccsfestet érinti.

– Valóban lesz egy érdekesség, amit még nem szeretnék elárulni, de úgy vélem, minden kilátogató számára jó kis meglepetés lesz – erről azonban egyelőre nem, majd csak február végén fogunk pontosabban tájékoztatni.

– Hogy látják, még nem nőtte ki a helyszínt a fesztivál?

– Annak idején, amikor elkezdtük a Onedayfröccsfestet, az volt a célunk, hogy a városba bevigyük az eseményt, ne pedig onnan ki. Az volt a filozófiája, hogy az emberek menjenek ki a parkba, a zöldbe, és ott szórakozzanak, hogy éljen az a város kicsit benn is. A Szent István téri parkot még elég nagynak látom, még vannak lehetőségek, még nem töltöttük be egész teret. Bár természetesen idén ez is céljaink között szerepel.