Back to top

Oltás a rendelőkben: Kiderült, hogy eddig hány körzeti orvos regisztrált a rendszerben

Publikálva: 2021, június 24 - 16:03
Júliustól a felnőtt lakosok, valamint a 12-15 év közötti kiskorúak a kezelőorvosuk rendelőjében is felvehetik a COVID-19 betegség elleni védőoltást. Ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján erősítette meg Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter. Az érdeklődőknek a kezelőorvosuknál kell jelentkezniük.
Oltás a rendelőkben: Kiderült, hogy eddig hány körzeti orvos regisztrált a rendszerben

„Az oltás az egyedüli módja a COVID-19 világjárvány leküzdésének” – hangsúlyozta a tárcavezető. A körzeti orvosokat és a gyermekorvosokat arra kérte, hogy segítsenek növelni a beoltottak számát. Hozzátette: az esetleges súlyos mellékhatásokért az állam vállalja a felelősséget. A rendszerbe szerdáig (június 23.) 64 orvos jelentkezett be.

Az oltóközpontok továbbra is nyitva állnak az érdeklődők előtt, közölte Monika Palušková, a Körzeti Orvosok Szlovákiai Társaságának elnöke. Elena Prokopová, az egészségügyi minisztérium gyermekgyógyászati szakértője bízik benne, hogy az oltási kedvre jó hatással lesz a gyermekorvosok, a gyermek páciensek és a szüleik közötti bizalom.

Az oltóanyagok megrendelése és elosztása a gyógyszertárakkal együttműködésben történik majd. Az időpontfoglalás az adott rendelőben érvényes szabályok szerint fog történni. A korona.gov.sk oldalon keresztül minden beoltott igényelheti majd a nemzetközi oltási tanúsítványt. Az egyes orvosi rendelők az egészségügyi tárca weboldalán keresztül jelezhetik oltási szándékukat.

A háziorvosok csak a saját pácienseiket olthatják be. A Pfizer/BioNTech konzorcium által előállított Comirnaty vakcinákat fogják alkalmazni.  

ma7 / TASR

Ezt már olvasta?

Cookies