Back to top

Októberben 140-nel is száguldhatunk a D1-es egy rövid szakaszán

Publikálva: 2019, szeptember 23 - 15:45
A Poprád és Beharóc (Beharovce) közti körülbelül 38 kilométeres szakaszon 140 km/órás sebességhatárt vezetnek be a hatóságok, hogy megvizsgálják, miként alakítja a sofőrök viselkedését ez az engedmény, számolt be a hírről a ma7.sk portál.
Októberben 140-nel is száguldhatunk a D1-es egy rövid szakaszán

Érsek Árpád közlekedési miniszter úgy nyilatkozott, ígéretéhez híven kísérleti jelleggel kipróbálják, hogy az arra alkalmas útszakaszokon milyen következményekkel járna egy engedékenyebb sebességhatár.

A tesztüzemmód után a szakértők kiértékelik a tapasztalatokat, így előfordulhat, hogy tartósan is megemelik majd a megengedett sebességet a jobb útminőségű szakaszokon.

Érsek szerint innentől a sofőrökön múlik, hogy tartós marad-e az emelés. Az autópálya mérnökség tájékoztatása szerint hamarosan megkezdik a táblák és útburkolati jelek átalakítását, hogy a változás október elsejétől egyértelmű legyen az autósoknak.

Karolina Ducká, minisztériumi szóvivő kiemelte, több másik útszakaszon is fontolgatnak hasonló módosításokat. A D1-esen Nagyszombat és Trencsén között, valamint a jelenleg is épülő, Kassát Sároseperjessel összekötő autópálya bizonyos szakaszain is számítani lehet hasonló engedményekre.

forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies