Back to top

Nyugdíjasként hol igényelheti olcsóbban az ebédet?

Publikálva: 2022, október 18 - 10:45
Nyugdíjas olvasóink közül többen kérdeztek rá tőlünk is a város által számukra biztosított kedvezményes árú meleg ebédekre – ezt összegezzük alábbi írásunkban.
Nyugdíjasként hol igényelheti olcsóbban az ebédet?

Többen kérdezték, hol lehet igényelni maguk számára kedvezményes árú meleg ebédet. Hájos Zoltán polgrmester korábban már nyilatkozott erről a Dunaszerdahelyi Hírnökben:

„Fontos és konkrét szociális szolgáltatás valósul meg az étkeztetés területén, ahol több lehetőséget kínálunk. Miközben a város vendéglátó ipari egységeiben átlagosan 5 euróba kerül egy-egy napi menü, addig mi a kevés nyugdíjjal rendelkező dunaszerdahelyi kisnyugdíjasok számára 1,60 euróért biztosítjuk a meleg ebédet, 

amelyet a szociális szolgáltató központon (Szociális Szolgáltatások Központja, Komenský utca 359/33, mail: johanna.biro [at] dunstreda.sk, telefon: 0918 607 308, 031 552 2706) keresztül tudnak igényelni maguknak

Azok a szépkorúak pedig, akiknek magasabb a nyugdíja, 2,10 eurót fizetnek a Gastro DS városi cégnek.

Mindezt úgy sikerült biztosítanunk a számukra, hogy Dunaszerdahelyen központosítottuk a városi oktatási intézmények konyháit, s így jó minőségben és alacsony áron tudnak a nyugdíjasaink meleg ebédhez jutni.

A menüt pedig városunk azon öt alapiskolájának egyikében vehetik át, amelyik a legközelebb esik lakóhelyükhöz.

Ezt a szolgáltatást a közeljövőben szeretnénk kiszállítással is bővíteni, gondolva azokra is, akik vagy ágyhoz kötöttek, vagy kevésbé mobilisek. Ne feledjük el ugyanis, hogy bizony előfordulhat számos olyan egészségügyi probléma, amely akár csak időszakosan vagy hosszabb távon, de immobilissá teszi az idős embert.”

Arról, hogy milyen további lehetőségeket biztosít a mindennapokban a szépkorúak számára a város, korábban itt írtunk.

Ezt már olvasta?

Cookies