Back to top

Nyitrakörtvélyesre utazik a DAC a Szlovák Kupa 4. fordulójában

Publikálva: 2017, szeptember 18 - 20:28
A Slovnaft Cup 4. fordulójában a IV. vonalban szereplő OFK Nyitrakörtvélyes otthonában lép pályára a DAC.

Ma kisorsolták a Slovnaft Cup 4. fordulójának párosításait, együttesünk az OFK Nyitrakörtvélyes (Hrušovany) gárdájával mérkőzik a legjobb tizenhat közé jutásért. Ellenfelünk a Nyugat-szlovákiai Kerületi Labdarúgó-szövetség IV. ligájának délkeleti csoportjában szerepel.   

Az 1100 lakosú Nyitrakörtvélyes a Nagytapolcsányi járásban fekszik. A klub és a falu címerét is egy körte díszíti. A nyitrakörtvélyesi labdarúgás története 1951-ig nyúlik vissza, ám azokban az időkben még nem játszott tétmérkőzéseket a helyi klub - csak a közeli települések csapataival vetélkedtek meghívásos alapon. Az alapításuk után hét évvel, 1958-ban lett hivatalosan beiktatva a klub TJ Družstevník Nyitrakörtvélyes név alatt, és az alacsonyabb osztályú bajnokságokban szerepelt.

A futballpálya 1971-ben készült el. A nyitrakörtvélyesi labdarúgás aranykora a múlt évezred kilencvenes éveiben zajlott, amikor a csapat a III. ligába való feljutásért harcolt.

Legközelebbi kupaellenfelünk már három akadályt is sikerrel vett a Slovnaft Cup idei kiírásában. Kezdetnek az ötödik vonalban szereplő Nyitraújlak (Veľké Zálužie) vendégeként győztek 3:0-ra (gólszerzők: Béger, Soboňa Jankovič). A 2. körben a IV. liga pozsonyi csoportjában vitézkedő CFK Bazin-Cajla otthonában bizonyultak jobbnak, és jutottak tovább a 4:1-es sikerüket követően (gólszerzők: Béger 2, Boldiš, Soboňa). A 3. fordulóban izzadt meg a leginkább a csapat: múlt szerdán odahaza a harmadik ligás FK Récsét (Rača) búcsúztatták komoly izgalmak után. A rendes játékidőbeli gólnélküli döntetlent követően Ladislav Fajin edző védencei tizenegyespárbajban diadalmaskodtak, és a 234 nézővel együtt örülhettek a Slovnaft Cup legjobb 32 csapata közé való történelmi bejutásnak.

Ami a bajnokságot illeti, Nyitrakörtvélyes 6 forduló után a IV. liga 12. helyén áll. Legközelebbi ellenfelünket már most vasárnap, szeptember 24-én megtekintheti, amikor is 15:30 órakor Nemeshódosban lépnek pályára bajnoki mérkőzésen.

A Slovnaft Cup 4. fordulójának hivatalos játéknapja 2017.szeptember 27-e, szerda. 

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies