Back to top

Nyári táboroztak a Seishin Karate Klub karatékái

Publikálva: 2023, augusztus 17 - 06:29
Az elmúlt héten Rendvén ismét megszervezte, az idén már 17. nyári táborát a Seishin Karate Klub. A táborban több mint harminc fő vett részt négy nap alatt.
Nyári táboroztak a Seishin Karate Klub karatékái

A táborszervező Markovics János 5.danos mester volt, aki a klub, és a szervezet vezetője is egyben. A táborba vezetőként érkezett még Magyarországról Dr. Csizmadia Zsolt 5. dan, Váczi Zoltán 4. dan, ugyanakkor a klub edzői Hupian Kristína 3. dan, Trenčík Nikolas 1. dan, Markovics Ádám 1. dan is kivették részüket a vezetői feladatokból.

A nyári tábor során napi három edzést tartottak bontott csoportokban, tudásszintnek megfelelően. Ott voltak még a MediBall Szlovákia képviselői is, Vesely Mihály és párja Katika, akik szintén edzőtábort tartottak, és sok színes programot kínáltak.

Pénteken az első edzésen közös mantrázással hangolták össze a csapatot, és a technikai alapokkal foglalkoztak, úgymint helyes testtartás, légzés, magas figyelemszint. Szombat reggeli edzés futó iskolával kezdődött, majd futással is ért véget. Délelőtt az övvizsgára gyakoroltak a karatékák, délután pedig versenyszituációs gyakorlatok voltak programon, ugyanis hamarosan megkezdődik az Őszi versenyszezon. Az edzéseket követően közös tábortűz mellett, sámándobolás és éneklés volt az esti program.

Vasárnap reggel test és tudat ébresztéssel, harmonizálással foglalkoztak. Délután lehetett íjászkodni, ostorozni, dobócsillagot kipróbálni Misi és Katika jóvoltából. Ezen felül még mindenki elkészíthette a saját karkötőjét Katikával. Délután pedig a várva várt övvizsga következett. Összesen 11 főnek sikerült előrébb lépnie egy övfokozatot. A vizsga után az ünneplés a medencében folytatódott, ahová ruhástól ugranak a vízbe már évek óta.

Jövőre ugyanitt találkoznak, de addigis folytatódik tovább a munka.

Szeptembertől a karate klubba folyamatos a tagfelvétel, minden érdeklődőt szeretettel várnak több helyszínen.

Seishin Karate Klub, Markovics János, -rovin-
fotó: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?

Cookies