Jelenlegi hely

Növekszik a vonatokon az ülőhelyek száma

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, február 12 - 09:18 | Hírek
A közlekedési tárca sajtóközleményközben adott hírt arról, hogy február 18-tól növekszik az ülőhelyek száma a Komárom és Pozsony között csúcsidőben közlekedő vonatokon.
Növekszik a vonatokon az ülőhelyek száma

Mindez a Regiojet és a minisztérium közti tárgyalások eredménye. A közlemény szerint a kapacitás növelésének első fázisáról van szó, amelyet továbbiak fognak követni a jövőben.

Érsek Árpád miniszter kiemelte, örül a növekedésnek, amely a csúcsforgalomban átlagban 100 további ülőhelyet jelente majd és így az utasok kényelmesebben utazhatnak a fővárosba.

A Regiojet képviselője kiemelte, a szakaszon a kihasználtság egyébként is kiemelkedő, ezért igyekeztek olyan megoldást találni, amely rövid távon is jelentősen növeli a kapacitást. Egyelőre tehát az ülőhelyek száma növekszik majd, az emeletes kocsik akkor érkezhetnek a vonalra, ha megkötik a szerződést a vásárlásukról a német vasúti társasággal és műszaki engedélyt kapnak Szlovákiában. A két fél megállapodása értelmében a folyamat végére csúcsidőben a vonatok kapacitása 100-150 ülőhellyel bővülhet a minisztérium közése szerint. A több szakaszból álló kapacitásnövelés a Dunaszerdahelyről 6.15-kor induló vonatot érintené, ahogy a Komáromból érkező, városunkból 6.50-kor és 7.50-kor induló vonatokat is érinti majd.

A Komárom-Pozsony közti szakaszon csak a 2018-as évben egy millió utassal több utazott.

Címkék: RegioJet