Back to top

Nőnap Sikabonyban

Publikálva: 2019, március 11 - 08:05
A nemzetközi nőnap alkalmából a Sikabony városrészben működő legaktívabb civil szervezet, a Sikabony Polgári Társulás köszöntötte fel a hölgyeket – idén már hetedik éve.
Nőnap Sikabonyban

A Sikabony Polgári Társulás részéről Póda László, a sikabonyi képviselők közül pedig Puha György üdvözölte a megjelent hölgyeket. 

Póda megköszönte mindegyikük számára azt a mérhetetlen türelmet és segítséget, amelyet az egész életük során mint édasanyák és feleségek adtak és adnak a számunkra, és egyben fontos küldetésüknek tartotta, hogy a társulás minden évben meg tudott és meg fog emlékezni ezen a napon is a városrész hölgyeiről.

Puha György a városi hivatal és a képviselő-testület üdvözletét adta át a sikabonyi hölgyeknek. Röviden ismertette a nők egyenjogúságáért folytatott harc eredményeként létrejött nőnap történetét, illetve a nők iránti tisztelet és megbecsülés fontosságáról szólt. 

„A nők azok, akik összetartják családjainkat, s noha ez a munkájuk sokszor mintha láthatatlan lenne a mindennapokban, de mindenképpen nélkülözhetetlen. Sajnos mindennek ellenére világszerte tapasztani, hogy a nők kiszolgáltatott helyzetben vannak, sokuk élete félelemmel teli – ezért is fontos, hogy az évnek ezen az egyik legszebb napján rájuk irányítsuk a figyelmet” – fogalmazott. Puha egyben megköszönte a polgári társulás munkáját, de azt is, hogy milyen sokan eljöttek, hiszen a legnagyobb megtiszteltetés a szervezők számára az érdeklődéstől övezett, sokak által látogatott rendezvény, ami a munkájukat dicséri.

Ezt követően Csicsai Eszter (Kevický Tünde növendéke) éneke, illetve Varga Evelin félórás zenei csokra csalt kellemes mosolyt a megjelentek arcára, s idézett fel szép emlékeket szívükben. A kultúrműsort követően pedig a virágok mellé a hölgyek számára készített svédasztal aratott osztatlan sikert.

Az eseményen részt vett még Simon Ferenc, a Sikabony Polgári Társulás elnöke, valamint Horony Ákos városi képviselő is.  

Ezt már olvasta?

Cookies