Back to top

Kis szombat esti zene

Publikálva: 2024, augusztus 12 - 16:21
A fúvószenét szerető közönségnek kedvezett a szombat este, amikor Dunaszerdahelyen két fúvószenekar szórakoztatta a zenekedvelőket.
Kis szombat esti zene

A Mille fiori Polgári Társulás és Bazsó Horváth Zsuzsanna, fuvolaművész, a művészeti alapiskola tanára szervezésében valósult meg a találkozó, melyre a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Testület fúvószenekara, illetve a révkomáromi Vidám Fiúk fúvószenekar érkezett városunkba.

Indulók, ismert dallamok fúvószenekari átiratai egyaránt elhangzottak a két zenekartól, melyet nem csak a találkozóra érkező vendégek élvezhettek, időnként a járókelők is meg-megálltak a kellemes dallamok hallatára.

A jövőre fennállásuk 150. évfordulóját ünneplő somorjaiak és a komáromiak egyaránt első ízben adtak koncertet Dunaszerdahelyen, de reméljük, a jövőben lesz még alkalom hallani őket.

Míg a somorjai tűzoltók repertoárját elsősorban a hagyományos indulók, polkák, keringők és koncertdarabok adták, a komáromi hajógyár volt fúvószenekarának utódja emellett filmzenéket és ismert dalok feldolgozásait is játszotta.

A zenekari találkozón készült további felvételeinket megtekinthetik képgalériánkban, illetve az alábbi videó kis ízelítőt nyújt a kis szombat esti zenéből.

Szöveg, kép és videó: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies