Back to top

Nincs új igazgatója a Csaplár VMK-nak?

Publikálva: 2019, szeptember 24 - 15:53
Három városi intézmény élére kellett volna október 1-jei határidővel új igazgatót választani a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.
Nincs új igazgatója a Csaplár VMK-nak?

A Szociális Szolgáltatások Központjának igazgatói posztjára egy jelentkező volt, az előző igazgató, Bíró Johanna személyében, akit megerősített tisztségében a testület.

Azonban a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatójának esetében a három pályázó közül a szakbizottság által javasolt Takács Tímea 9 igen és 11 tartózkodás mellett nem kapott bizalmat a képviselő-testülettől. Ibolya Ildikó előző igazgató megbizatása azonban szeptember végével lejár, így az volt a kérdés, hogy kit bíznak meg októbertől a kulturális intézmény vezetésével, ha nem került kiválasztásra igazgató.

Antal Ágota szerint a testület nem volt felkészülve az adott helyzetre, míg A. Szabó László alpolgármester szerint a törvényes úton kell eljárniuk. Az ülésen résztvevők közül többen azt mondták, nem a szakbizottság véleményét kérdőjelezi meg döntésével a testület, hanem véleményt nyilvánít a kérdésben. A képviselő-testület végül arra a megállapításra jutott, hogy a kérdést a hivatal jogászaihoz utalja véleményezésre.

A nyugdíjaspanziók igazgatói posztján az eddigi igazgatót, Pongrácz Kálmánt erősítették meg.

Ezt már olvasta?

Cookies