Back to top

Nézze meg mennyit kell majd fizetnie, ha magyar autópályán közlekedik!

Publikálva: 2018, január 1 - 16:39
Kétrészes sorozatunkban a 2018-as autópályadíjakat mutatjuk be, mivel olvasóink kérték, így Magyarországon és Szlovákiában egyaránt. Előbb a déli szomszédainkkal kezdünk, holnap pedig a szlovákiai árak következnek.

Az alábbi táblázatban megtekinthetik az egyes kategóriákhoz tartozó matricák árait. A táblázatban feltüntetett összegek bruttó értékben értendőek, már tartalmazzák az ÁFA költséget is.

Díjtáblázat

A táblázatban feltüntetett megyei matrica egy megyére érvényes. Amennyiben szükségesnek látja, többre is kiválthatja egyszerre. A több területre megvásárolt matricák ára természetesen magasabb, az összeg arányosan nő, tehát például 2 megyére 10 000 Ft, ötre pedig 25 000 Ft.

A matricával kapcsolatos bármiféle ügyintézés szolgáltatási díjas. Azonos összeget, összesen 1470 Ft-t kell fizetni pl. a matrica átíratásáért, amennyiben az autó értékesítése, ellopása, totálkárja miatt szükségessé válna. Szintén ugyanennyi fizetendő a matrica visszavásárlása, a rendszám vagy a díjkategória módosítása miatt is.

Forrás: e-autopalyamatrica.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: közlekedés
Cookies