Back to top

Népmese napja az alapiskolában

Publikálva: 2017, október 4 - 08:22
A Vámbéry Ármin Alapiskola minden alsós osztálya meghívót kapott szeptember 29-re, melyen megkülönböztetett tisztelettel emlékeztünk meg mind a magyar, mind más népek meséire, amely egybeesik Benedek Elek születésnapjával.

Az előkészületeket, valamint a vele kapcsolatos feladatokat 4 pedagógus vállalta magára: Bugár Edit, Csiffári Renáta,Görcs Linda és Vörös Mária. Lázasan készültek gyermekeink erre a napra, hiszen mindannyian szeretik a meséket. A legkisebbeknek még szüleik, testvéreik olvassák fel a mesét, de a nagyobbacskák már önállóan is el tudják olvasni, hiszen a betűk titkával már megismerkedtek, bátran ragadják meg a szebbnél szebb mesekönyveket. Minden évfolyam a saját korosztályának megfelelően kapott feladatot, amit az osztályközösségben oldottak meg.

A jól végzett munka után jöhet a játék, szórakozás. Az egyes csapatok csapatzászlóval a kezükben érkeztek a játékra. Játékos, mozgással egybekötöttfeladatok elvégzésére került sor a díszcsarnokban. A kitűnő hangulatról meséljenek a képek. A játék végén egy gyönyörű oklevelet és apróbb ajándékot is kaptak a tanulók. Egyhangúan eldöntötték, hogy jövőre is szeretnének ilyen és ehhez hasonló feladatokkal megismerkedni, megmérkőzni. Nagyon jól szórakoztak. Sok új ismerettel gazdagodva tértek vissza az osztályaikba.

Ezt már olvasta?

Cookies