Back to top

Nemzetközi kupasorozatban indulnak a HC DAC utánpótlás csapatai

Publikálva: 2023, július 28 - 08:48
Három országon átívelő nemzetközi utánpótlás kupasorozat indul októbertől Danube Handball Cup néven, melyben négy korosztály érintett: az U15, az U13, az U12, és az U10-es - adta hírül a HC DAC közösségi oldalán.
Nemzetközi kupasorozatban indulnak a HC DAC utánpótlás csapatai

Kedden Szombathelyen találkozott Dr. Hende Csaba,  a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) tiszteletbeli elnöke, Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezetője, Pődör Rebeka, az SZLKA csapatkapitánya, a Szlovák Kézilabda Szövetség alelnöke, Kelecsényi Ernő, a pozsonyi ŠKP Bratislava vezetője, Orosz Lubomir, az osztrák Hypo Niederösterreich vezetője, Kovács Ferenc, valamint a HC DAC képviseletében Brunczvik Tünde.

A négy csapat, az országos szövetségek támogatásával közös versenysorozat indítását tervezik a fiatalabb korú növendékek számára már az idén októbertől, így megadva a lehetőséget a fejlődésre, a nemzetközi szereplésre.

„Mindig nagy csatákat vívtunk egymással az utánpótlástornákon és az edzőmeccseken. Nagyon örülünk, hogy csatlakozhatunk ehhez a kezdeményezéshez, hiszen lássuk be, a magyar kézilabda előrébb tart, mint a szlovák és ezáltal nagyon sokat tanulhatunk. Nagy lehetőség ez számunkra, hogy fejlődjenek a gyerekek és kimondottan örülök, hogy az utánpótlást helyeztük ezzel előtérbe és a gyerekek is megmutathatják magukat nemzetközi szinten, ez a szülőknek is nagy élmény lesz “– nyilatkozta Brunczvik Tünde a HC DAC közösségi oldalának.

Facebook / HC DAC
fotó: Facebook / HC DAC / Danube Handball Cup

Ezt már olvasta?

Cookies