Back to top

Nemzetközi karateverseny Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2019, március 23 - 14:38
Slovakian OPEN International Tournament néven nemzetközi karate viadal zajlik szombaton a városi sportcsarnokban.
Nemzetközi karateverseny Dunaszerdahelyen

Öt ország több mint 300 sportolója küzd az érmekért a versenyen, amelynek szervezője a Seishin Karate Klub. A városi támogatással megvalósuló tornán Karaffa Attila alpolgármester köszöntötte szlovákul és magyarul a versenyzőket. 

"Markovics János mester és tanítványai városunk jó hírnevét viszik szerte a világban. Örülök, hogy most a Csallóköz szívében nektek, önöknek is lehetősége van megismerkedni egymással és mellette bízom benne a város szépségeivel is. Önfegyelem, koncentráció, küzdés. A sport szerelmesei tudják, hogy csak kitartó munka árán érhetnek el sportsikereket. Sokszor hosszú és verejtékes a dobogóhoz való út. Az érem és a kupa csillogása sose halványítsa el figyelmeteket az igazán lényegesről. A kitartó edzésekről, a mesteretek szigoráról, a családotok szeretetéről. A test mellett a lelket is edzeni kell. Az alázatosság pedig felemeli a versenyzőt. Kívánom mindenkinek, hogy a küzdelmek után a győztes és a legyőzött ugyanazon egy cél érdekében tekintsen a jövőbe. Ez pedig nem lehet más, mint az örök tanulás, a test és a lélek harmóniájának a megtalálása."

Ezt követőn Markovics János megköszönte a résztvevőknek, a támogatóknak a bizalmat és jó versenyt kívánt a versenyzőknek. Egyúttal bemutatásra kerültek a prágai kontinensviadalra utazó szlovák válogatott karatésok is.

Ezt már olvasta?

Cookies