Jelenlegi hely

Nem hagyományos tanítási nap az egészségügyiben

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, október 17 - 18:37 | Oktatás
Az egészségügyi középiskola végzős diákjai tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szív- és Érrendszeri Betegségek Nemzeti Intézetében Pozsonyban.
Nem hagyományos tanítási nap az egészségügyiben

A diákok megtekintethették az intenzív és aneszteziológiai osztályt, ahol megismerkedhettek a legmodernebb ápolási technikákkal. Lehetőségük nyílt megtekinteni az extracorporális, „testen kívüli” keringést és a szervátültett betegekről való gondoskodást.

Majd a szakmai élményeket fokozva meglátogatták a Bodies 2017 kiállítást. Olyan volt ez a kiállítás, mint egy háromdimenziós anatómiakönyv. Az eddig szerzett teoretikus tudást, felváltotta a szemléltetésben gazdag ismeretek gyűjtése. A diákok így még inkább betekintést nyerhettek az emberi test minden apró részletébe: bőrünktől csontjainkig vagy fejünktől lábujjainkig mindent megismerhettek. Pontos információkat szereztek az izmok működéséről, belső és a létfontosságú szervekről. Láthatták az emberi testet egyes mozdulatok végzése közben, közelről szemügyre vehették a teljes alakos kiállított mintákon. Tudományos videók és képek által ismeretet szereztek a test működéséről.

Hát ez az október 13-ai nap sem volt semmi a diákok életében! Ilyen gazdag ismeretekkel felvértezve is ritkán jöttek haza szakmai kirándulásról.

Horváth Mária
Fotó: Ildikó Horváthová