Back to top

Nem éri el az orvosát? Felírathat gyógyszert a megyénél is...

Publikálva: 2022, február 7 - 21:17
Megtették a szükséges lépéseket az omikron vírussal kapcsolatos egészségügyi szolgáltatások megerősítésére és a megye lakosságának informálására, jelentette be sajtótájékoztatóján Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke. Elmondta azt is, hogy abban az esetben, ha a lakos gyógyszerfelíratás, betegszabadság, családtag gondozásának kezdeményezése céljából ismételten nem tud kapcsolatba lépni orvosával, megteheti ezt a megyei online formanyomtatvány segítségével, amelyet – első megyeként – kifejezetten erre az esetre alakítottak ki.
Nem éri el az orvosát? Felírathat gyógyszert a megyénél is...

„Felkértük az ambuláns elsődleges  és szakrendelői egészségügyi ellátást biztosító orvosokat, hogy a jóváhagyott rendelési idejükön felül is – naponta 16.00 óráig álljanak betegeik rendelkezésére. Minden ambuláns orvosnak köszönjük az együttműködést, ami már a koronavírus-járvány kezdeti szakaszában is jól működött” – tette közzé a megyeelnök közösségi oldalukon.

 A www.zdravazupa.sk honlapon elérhetővé tették az orvosok aktuális napi elérhetőségének kikeresését, mert „előfordulhat, hogy betegség vagy karantén miatt némelyek nem rendelnek. 

Abban az esetben, ha a lakos gyógyszerfelíratás, betegszabadság, családtag gondozásának kezdeményezése céljából ismételten nem tud kapcsolatba lépni orvosával, megteheti ezt a megyei online formanyomtatvány segítségével, amelyet – első megyeként – kifejezetten erre az esetre alakítottunk ki

– fogalmaztak. 

Az egészségügyi rendszer – elsősorban a sürgősségi osztályok – túlterheltségének megelőzése érdekében hasznos, gyakorlati tudnivalókat állítank össze szlovák és magyar nyelven arról, hogyan kezelhető az omikron fertőzés az otthoni körülmények között. 

ttsk

Ezt már olvasta?

Cookies