Back to top

A nehéz sorsú családokra gondoltak

Publikálva: 2019, december 19 - 06:58
Rosszabb anyagi körülmények közt élő családoknak adott át szerdán a Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász és Dunaszerdahely önkormányzata ajándékcsomagokat.
A nehéz sorsú családokra gondoltak

Bugár György, a karitász vezetője és Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere már a délelőtt folyamán meglátogattak néhány családot, majd délután a nyugdíjasklub épületében további családokat is vendégül láttak.

Bugár György portálunknak elmondta, messze nem ez az összes család, akiknek segíteni tudnak a karácsonyi ünnepek előtt. „A szeptember elején lezajlott nagy karitász gyűjtés és a novemberi élelmiszergyűjtés eredményét osztjuk szét ilyenkor. Az a közel 20 család, akik ma kaptak csomagot, csak egy része annak a mintegy 150-nek, akiket a hónap folyamán meglátogattunk, vagy még csak fogunk meglátogatni. Szerencsére sokan bekapcsolódnak ebbe az önkéntes munkába, a karitász önkéntesei mellett a Szent György lovagrend tagjai, a városháza alkalmazottai, a plébánia önkéntesei is segítik tevékenységünket” - mondta a plébániai karitász vezetője.

Vannak olyanok, akiket már évek óta ismernek, de vannak újak is, akiket Bugár György arra bíztatott, hogy év közben is keressék fel a karitászt, bizonyára olyankor is tudnak nekik segíteni. Egyúttal megköszönte minden segítő szándékú ember, elsősorban a karitász munkatársainak a hozzáállását.

Karaffa Attila, városunk alpolgármestere elmondta, öröm ez a találkozó, mert az egész évi karitatív munka eredményét látni ilyenkor. „Bízom benne, hogy a adventi időszak ráébresztett minket arra, hogy kicsit megálljunk, és a lelkünket melengető fényre várakozzunk. Akik részt vettek ebben a segítő folyamatban, azokhoz biztosan eljutott a karácsony fényének örömhíre, az adakozás és segítés lelket melengető érzése. Arra bíztatok én is mindenkit, akinek szüksége van segítségre, hogy keresse bátran a Dunaszerdahelyi Plébániai Karitászt, akiknek ezúttal is köszönetet mondok az önkormányzat nevében is” - emelte ki Dunaszerdahely alpolgármestere.

Dr. Puha György, az önkormányzat szociális bizottságának elnöke csatlakozott Karaffa Attilához, azzal kiegészítve, hogy az adventi várakozás öröme sokaknak bizony gondokkal terhes. „Sajnos azt is tudjuk, hogy a karácsony nem mindenkinek a csillogásról, az asztal bőségéről szól - ezért jó azt látni, hogy képesek vagyunk összefogni és adakozni. Jó látni azt is, hogy van egy csapat, a karitász, amely ezt megszervezi. Kívánom, hogy kitartásuk elérje a célját” - mondta a bizottság elnöke.

Mons. Szakál László, dunaszerdahelyi esperes, a karitász elnöke úgy látja, valóban tradícióvá vált ez a találkozó, mely nagyon kedves találkozás a karitász és az egyház számára. „Ahol szeretet van, ott lakik Jézus, és ott van a Betlehem is. Mivel itt is érezzük a város és a karitász részéről, hogy szeretet van köztünk, ez olyan, mintha Betlehemben lennénk, ezért úgy áldom most meg ezt a helyiséget, ahogy a betlehemet szoktam a tereinken, a templomainkban” - mondta el a karitász elnöke, majd áldást mondott.

Az áldás és a közös ima után a karitász önkéntesei, valamint a városháza szociális osztálya munkatársai segítségével vendégül látták a megjelent családokat, A. Szabó László, Karaffa Attila alpolgármesterek, valamint a szociális bizottság több tagja pedig a gyűjtésekből összeállított ajándékcsomagokat adták át nekik. Különlegességként a meghívott családok választhattak a karitász által összegyűjtött könyvekből, játékokból, kézművesmunkákból is, hogy karácsonykor nekik is legyen lehetőségük másokat megajándékozni.

Tekintsék meg további felvételeinket is.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies