Back to top

A negyedik adventi gyertya lángja is felragyogott

Publikálva: 2016, december 19 - 11:18
Elérkezett a karácsony – jelzi számunkra a negyedik, meggyújtott adventi gyertya lángja...

December 18-án, advent negyedik vasárnapján ünnepélyesen meggyújtották a város adventi koszorúján a negyedik gyetyát is. E láng jelzi: elérkezett karácsony hete, a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogása már közénk érkezik, boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, a nekünk adott végtelen Szeretetet...

A műsort ezúttal a Dunaág Néptánccsoport fellépése nyitotta meg, akik a városi adventi gyertya mellett felállított betlehem előtt adták elő csallóközi, karácsonyváró táncukat, majd Horváth Zoltán alpolgármester köszöntötte az érdeklődők népes táborát:

„»Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. (...) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.« Márai szavaival magam is ilyen varázsos, szeretetteljes, kegyelemben gazdag boldog ünnepet kívánok minden kedves dunaszerdahelyinek és csallóközinek! Isten áldja mindnyájunkat!” – mondta Horváth Zoltán.

A beszédet követően a Szent György Kórus lepte meg ünnepváró dalokkal a közönséget, majd az alpolgármester meggyújtotta a negyedik adventi gyertyát is.

Az ünnepséget követően a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban nagyszabású koncertet adott a dunaszerdahelyi Szent György Kórus, amelyen a dunaszerdahelyi Vox Camerata Kórus is vendégszerepelt.

Ezt már olvasta?

Cookies