Back to top

A negyeddöntőben a Nagyszombattal mérkőzik a DAC

Publikálva: 2017, október 31 - 17:32
A Slovnaft Cup elődöntőjébe jutásért a Nagyszombattal mérkőzünk meg, a továbbjutás egy meccsen dől el.

Szokatlan helyen, az egyik legmodernebb pozsonyi Slovnaft töltőállomáson és a 213 TV élő adásában sorsolták ma ki a Szlovák kupa (Slovnaft Cup) negyeddöntőjének párosításait. A DAC legendás vezetőedzője Pecze Károly húzta ki a csapatok nevét. Neki köszönhetően a DAC soros ellenfele a Nagyszombat lesz, a kuparangadót márciusban az ellenfél otthonában rendezik. A szezon ötödik kupamérkőzését is tehát idegenben abszolváljuk.

A többi élvonalbeli klubhoz hasonlóan a Nagyszombat is a 2. fordulóban csatlakozott a kupasorozathoz. Az első két találkozón összesen 18 gólt lőttek a piros-feketék, az V. ligás Jác elleni 10:0-át (gólszerzők Egho 3, Privat Yao 3, Greššák 2, Čanturišvili, Brigant) egy 8:1 követte a IV. ligában szereplő Szentpéter otthonában (Yilmaz 2, Čeredničenko 2, Lukić, Vlasko 11 m, Bogdanovski, öngól). Legjobban a 4. fordulóban izzadtak meg El Maestro edző védencei, a III. ligás Námestovo vendégeként 1:0-ra nyertek (Lukić). Az aktuális idényben már hazai pályán is szerepelt a Spartak, a nyolcaddöntőben a II. ligás Iglót kétezer néző előtt 3:0 arányban verték (Sloboda, Egho, Bogdanovski).

A szlovák kupa küzdelmeit egészen a negyeddöntőig egy mérkőzésre játsszák. A legjobb nyolc közé öt élvonalbeli, két másodosztálybeli és egy harmadik ligás együttes jutott be. A sorsolásnál már nem érvényes a klubok terület szerinti szétosztása és a kiemelés sem. Ha a szlovák kupa nyolcad- és negyeddöntőjében olyan együttesek találkoznak, amelyeket 2 osztály választ el egymástól, akkor az alacsonyabb vonalban szereplő klub élvezheti a hazai pálya előnyét.

Az idei kupasorozatban eddig négy mérkőzést abszolvált a DAC, két-két harmadik, illetve negyedik vonalbeli ellenfelekkel. A 2. és a 3. fordulóban a harmadik liga pozsonyi csoportjának résztvevőivel ütköztünk, a pozsonyivánkai FK Slovan (3:1 gólszerzőink: Divković, Davis 11m, Čmelík) után Dévényújfalun győztünk (3:0, Čmelík, Malec, Ashiru). A 4. és az 5. fordulóban két IV. ligában szereplő gárdát búcsúztattunk - a nyitrakörtvélyesi OFK-t (3:1, Kalmár, Čmelík, Divković) és a Mecenzéfi Spartakot (5:1, Ljubičić 2, Vida, Mervó, Divković).

A Slovnaft Cup negyeddöntőjének hivatalos játéknapja 2018. március 13-a, kedd. A továbbjutóról egy mérkőzés dönt, döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik.

A negyeddöntő párosításai:

FC Spartak Trnava - FC DAC 1904

TJ Iskra Borčice - MŠK Žilina

ŠK Slovan Bratislava - MFK Tatran Liptovský Mikuláš

FK Poprad - MFK Ružomberok

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies