Back to top

Negyeddöntőben a DAC

Publikálva: 2016, november 30 - 21:08
Egy gólos győzelmet aratott a DAC a rivális Nagyszombat felett, így a Slovnaft Cup legjobb nyolc csapata közé jutott. A mérkőzés egyetlen találatát Pape Macou Sarr szerezte az 52. percben.
Negyeddöntőben a DAC

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – Spartak Nagyszombat 1:0 (0:0)

Gólszerzők: Sarr (52.)

Sárga lapok: Kontár (58.), Sarr (69.), Ljubicic (72.)

3.637 néző

FC DAC: Slávik – Živkovič, Michalík, Huk, Németh Zs. – Ljubicic – Vida (Mészáros, 82.), Kontár, Ľupták, Štepanovský (Szarka, 90.) – Sarr (Simon Pambou, 87.)

Spartak: Jakubech – Čögley, Hladík, Greššák, Janso – Sloboda (Paukner, 76.) – Mikovič, Halilovič, Čonka (87. Bališ) – Tambe, Bello (Dubec, 82.)

Kényszerű cseréket hajtott végre a Nagyszombat elleni kupamérkőzésen László Csaba vezetőedző, a sérült Kwin helyét Michalík foglalta el, Szarka Ákos viszont a kispadon kapott helyet.

Az első negyedórában a nagyszombatiak uralták többet a labdát, de veszélyes helyzetet nem dolgoztak ki. A 10. percben Bello lövése szállt mellé, majd 5 perc múlva a Spartak kapuja előtt adódott lehetőség. A 15. percben egy remek beadással Vida került a vendégek védelme mögé, egyből próbálta átemelni Jakubech kapust, de a Spartak hálóőre menteni tudott. A továbbiakban többnyire a két tizenhatos közt folyt a küzdelmes játék, kevés helyzettel mindkét oldalon. Mindkét csapat óvatos játékot mutatott, egyik fél sem kockáztatott, hiszen egy gól már továbbjutást érhetett.

Jobban indult a második félidő a DAC számára, az első percekben Živkovič kétszer is villant. Az 52. percben vezetést szerzett a DAC, Vida szögletét Sarr kétszeri próbálkozásra vágta Jakubech kapujába – 1:0. Két perccel később Halilovic veszélyeztetett, baloldali lövése a kapu mellé szállt. A hátrányban lévő nagyszombatiak próbáltak nyomást gyakorolni a DAC csapatára, de komoly helyzetbe nem kerültek.

A mérkőzés véig remekül védekezett a DAC, több gól már nem esett, így a győzelemnek köszönhetően kiejtette riválisát a szlovák kupából. A Slovnaft Cup márciusban folytatódik, a sárga-kékek a Poprád együttesét fogadják.

Forrás: sportolunk.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies