Back to top

Négy aranyat gyűjtöttek a dunaszerdahelyi karatésok

Publikálva: 2018, június 20 - 18:32
Az elmúlt hétvégén tizenegyedik alkalommal rendezték meg Keszegfalván a Polgármester Kupa Tameshiwari nevű nemzetközi karateversenyt.

A töréspróbára két ország közel 80 versenyzője érkezett. A verseny reggel nyolc órakor kezdődött a Lőrincz Gyula Alapiskolában. Az eseményt Lehocký Milan polgármester nyitotta meg, aki egyúttal megköszönte a résztvevőknek, hogy ilyen sokan érkeztek, és sok sikert kívánt az egész naphoz. Markovics János, a Seishin Karate Klub vezetője is biztatta a versenyzőket, hogy lépjenek túl a saját határaikon. Jelen volt természetesen Pastorková Irena, az iskola igazgatónője is, aki szintén lelkes támogatója a klubnak.

Már az iskola tornateremben több feladatot kellett teljesíteniük a résztvevőknek: súlyt dobtak, egyensúlyoztak svájci labdán, egyensúlypárnán guggoltak, rúdon tartották magukat. Volt persze látványos, karatésoknak szánt gyakorlat is: deszkát törtek ököllel, kéz éllel, könyökkel.

A szabadtéri program 11 órakor indult, ekkor rajtolt az első futó. A legkisebb gyerekek (5-6 évesek) 2km-t, a nagyobbak (7-12 évesek) 4 km-t, a serdülő korosztálytól kezdve (13 éves kortól) pedig 5,5km-t futottak. A táv alatt különböző erőnléti és ügyességi feladatokat kellett teljesíteni. A guggolásban Cserepes Zoltán volt a legügyesebb, 70-szer guggolt egy perc alatt, és még 4 egyéb feladatot is megnyert. A kettlebell nyomásban Trenčík Nikolas mozgatta a legtöbb súlyt, kereken 1.140 kg-ot, ezzel megdöntötte tavalyi rekordját, ráadásul a dombmászást is ő teljesítette a leggyorsabban. A lányok közül Hausleitner Mercedes sprintben és dombmászásban volt a leggyorsabb. Törésben a legjobb nő Jakab Adrienn, a Seishin Csallóközaranyos, míg a legjobb férfi törő Szabó Bálint, a Seishin Ekel tagjai lettek. Az idén első alkalommal a szülők is bekapcsolódhattak a versenybe. A férfiaknál hat, a hölgyeknél öt induló volt, jó példát mutatva ezzel gyerekeiknek.

Minden versenyzőnek komoly kihívás volt a táv teljesítése, de mindenkinek sikerült legyőznie saját magát, ami a harcművészetek fő célja. Az erőpróba végén mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt ebédjét, amit a helyi nyugdíjasklub főzött. A Seishin Karate Klub növendékei 16 első hellyel zárták a versenyt.

A polgármester úr különdíját, a Polgármester Kupát Markovics Ádám (Keszegfalva) kapta, aki a 2017-08-as évebn is nagyon szép eredményeket ért el mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten, összesen 9 aranyérmet gyűjtve. Sajnos a versenyen műtétje miatt nem tudott indulni.

Kiváló teljesítményükért Hupian Kristína és Markovics Ádám „Év sportolói” elismerésben részesültek, mindketten évek óta komoly eredményeket értek el nemzetközi szinten.

Külön köszönetet illeti még a szülőket, valamint a klub edzőit, akiknek a segítsége nélkül nem lehetett volna lebonyolítani a rendezvényt.

Megmérettetésre legközelebb már csak szeptemberben kerül sor, a nyár folyamán pedig különböző szaktáborokban vesznek részt a klub tagjai.

Eredmények (első helyezettek):

Gyerek 0. Nő - Bognár Vivien (Seishin Nemesócsa)

Gyerek 1. Férfi - Tanító Péter (Seishin Ekel), Tóth Fábián (Seishin Dunaszerdahely), Bognár Krisztián, Nagy Kristóf (Seishin Nemesócsa)

Gyerek 2. Férfi - Borbély Barnabás, Szelle Tamás (Seishin Dunaszerdahely)

Gyerek 1-2. Nő - Menző Rebeka és Mózes Zsóka (Satori K.K.)

Édesapa 1-2 - Szilágyi József és Machata Erik (Seishin Ekel)

Édesanya - Vašíková Andrea (Seigi Megyercs)

Serdülő Férfi - Sidó Zoltán (Seishin Dunaszerdahely)

Serdülő Nő - Hausleitner Mercedes (Seishin Keszegfalva)

Ifjúsági Férfi - Kurcsík Márk (Seishin Csallóközaranyos), Németh Bence (Seishin Ekel)

Ifjúsági Női - Dorn Jacqueline (Seishin Nemesócsa)

Junior - Felnőtt Férfi - Cserepes Zoltán (Seishin Nemesócsa)

Junior - Felnőtt Nő - Vígh Vivien (Seishin Ekecs)

Ifjúsági, Junior-Felnőtt Női összevont - Jakab Adrienn (Seishin Csallóközaranyos)

Ezt már olvasta?

Cookies