Back to top

Ne legyen szükség a végrehajtóra

Publikálva: 2017, május 11 - 13:15
Dunaszerdahelyen a városi önkormányzatnak nagy problémát jelent a kintlévőségek behajtása. A szemétdíj-tartozás meghaladja az 1 millió eurót, csak tavaly 200 ezer euróval emelkedett.

Az adótartozás eléri a 700 ezer eurót, az egy évvel korábbihoz képest 140 ezer euróval nőtt. A kintlévőségeket a hűségkártyarendszer sem tudta csökkenteni jelentősen. A városi hivatal a gazdasági válság idején jóindulattal kezelte a kintlevőség problémáját, jelenleg azonban kénytelen olyan népszerűtlen lépéseket tenni, mint a végrehajtás. A hivatal megegyezésre törekszik a tartozókkal, végrehajtóhoz csak indokolt esetben fordul.

"Sok olyan tartozó van, aki nem kommunikál a hivatallal, nem veszi át az ajánlott leveleket. Ezzel a problémát csak fokozzák és elodázzák, mert a be nem fizetett adótartozás még többe fog kerülni, ha végrehajtóhoz kerül az ügy. Végrehajtás esetén a tartozónak az alapösszeg öt vagy hatszorosát kell majd kifizetni. Ha elindul a végrehajtás, akkor a tartozó hiába szeretné kifizetni az adóhátralékot, már a végrehajtással járó többletköltségeket is rendeznie kell" - tájékoztatott Pápay Zoltán, a városi hivatal pénzügyi és a vagyon-nyilvántartási főosztályának vezetője.

A tisztességesen befizetők érdekeit védve a hivatalnak törvényből eredő kötelessége az adótartozások behajtása. A végrehajtást a városi hivatal a legvégsőbb megoldásnak tekinti, ezért kéri az érintetteket, hogy mihamarabb rendezzék a tartozásukat, vagy lépjenek kapcsolatba a hivatallal, hogy elkerüljék a végrehajtást és megtalálják a mindkét fél számára kedvező megoldást.  

Forrás: dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Cookies