Back to top

Ne feledjék: szerdán lezárják a Fő utcát!

Publikálva: 2021, szeptember 20 - 21:24
Szerdán reggel 9 és délután 15 óra között a városháza és a kultúrház közötti szakaszon lezárják a teljes Fő utcát. Szeptember 22-én ugyanis Dunaszerdahely városa is csatlakozik az Autómentes nap elnevezésű kezdeményezéshez. Vagyis az Európai Mobilitás Hét kampánya keretében aznap reggeltől délutánig elterelik a forgalmat, és a teljes útszakaszt átadják a gyerekeknek és a gyalogosoknak. S persze azoknak az alternatív közlekedési eszközöknek, amelyek a környezettudatos közlekedésre irányítják a figyelmet.
Ne feledjék: szerdán lezárják a Fő utcát!

A Szlovák Környezetvédelmi Iroda (Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériuma) és Dunaszerdahely Város Önkormányzatának koordinálásában zajló eseményen – a tavalyihoz hasonló módon – a Szent István tértől a Duna utcáig, illetve a Kondé püspök utcáig reggel 9.00 órától délután 15.00 óráig szünetelni fog a forgalom.

Ott ugyanis

standokat helyeznek el, ahol többek között klasszikus kerékpárok, e-kerékpárok, elektromos járművek és azok töltőállomásai, illetve hidrogénhajtású járművek standjai lesznek megtalálhatók.

A főszerep pedig a gyerekeké lesz: foglalkozások várják az óvodásokat, az iskolásokat, illetve minden érdeklődő számára hasznos információkat nyújtanak majd az alternatív közlekedési eszközökről.

A megnyitó 10 órakor kezdődik a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ melletti útszakaszon. 

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies