Back to top

Napközik nyílnak az iskolákban jövő héttől

Publikálva: 2021, január 8 - 10:41
Az oktatási minisztérium újabb rendelkezései nyomán a városi önkormányzat az alapiskolák igazgatóival történt egyeztetést követően január 11-étől minden dunaszerdahelyi alapiskolában legalább egy napközis osztályt nyit azon gyerekek számára, akiknek a szülei a kritikus infrastruktúrában dolgoznak, illetve nem tudnak (online) otthonról dolgozni.
Napközik nyílnak az iskolákban jövő héttől

Az iskolák alkalmazottainak tesztelése, csakúgy, mint azon óvodai alkalmazottaké, akik kapcsolatban lesznek a jövő hét folyamán a gyerekekkel, már meg is történt. 

Emellett az intézmények fokozatosan készülnek arra is, hogy a gyerekek – amint ezt a körülmények, illetve a járványügyi helyzet lehetővé teszi – visszatérhessenek a tantermekbe.

Ennek egyik feltétele a gyerekek és szüleik letesztelése lesz – a mintavételi pontokat pedig az iskolákban állítják fel.

Ezeknek a tesztelőpontoknak a létrehozását már két dunaszerdahelyi iskolában – a Vámbéry Ármin Alapiskolában és a Jilemnicky utcaiban – már engedélyezték is, míg három további alapiskola kérvényét most bírálják el. 

Az előzetes tervek szerint az iskolai tesztelések január 22–24. között zajlanának.

(na)

Ezt már olvasta?