Jelenlegi hely

Nagyszombat megyében a rendelők délután négyig fogadnak betegeket

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2021, január 8 - 09:19 | Közérdekű
A járóbeteg ellátást biztosító orvosokkal megegyezett a megye, hogy 16 óráig, tehát a rendelési idejükön felül is biztosítják az orvosi ellátást. Mindez a kórházi egészségügyi személyzettel való szolidáris, fogalmaznak, hogy segítsék a kórházi sürgősségi osztályokat a tehermentesítésében.
Nagyszombat megyében a rendelők délután négyig fogadnak betegeket

A megyei tájékoztatás szerint a délutáni rendelést elsősorban az akut ellátást igénylő betegek számára tartják majd fenn.   

Javasolják, hogy a rendelő felkeresése előtt telefonon lépjen kapcsolatba a páciens az orvossal, illetve annak asszisztensével és egyezzenek meg a további eljárásról.  

„A beteg stabilizált állapotában a rendszeres ellenőrzések halaszthatók, a gyógyszerek pedig elektronikus recept alapján is kiválthatók. A járványhelyzet érezhető romlása miatt egyúttal kérjük a kijárási tilalom és a további megelőző intézkedések szigorú betartását” – jelzik.

A megye mind a hét járásban szerződést kötött az ambuláns orvosokkal a rendelési idő meghosszabbításáról. A dunaszerdahelyi, galántai, pöstyéni, nagyszombati és szakolcai kórház szakrendelői 2021. január 4-től átmenetileg csak korlátozottan működnek, vagy egyáltalán nem fogadnak pácienseket. A betegek, akik konzultálni akarnak, vagy gyógyszerre van szükségük, a kórházakon kívül rendelő szakorvosokhoz fordulhatnak a standard rendelési időben. Ezen túl, 16 óráig csak az akut eseteket látják el.

Az orvosok az ellenőrző vizsgálatokat igyekeznek úgy időzíteni, hogy minimalizálják a páciensek egymással való érintkezését. A halaszthatatlan egészségügyi ellátást maradéktalanul biztosítják. 

A Nagyszombat megyei egészségügyi szolgáltatók és gyógyszertárak listája itt érhető el.

ttsk / tasr / ma7

Címkék: koronavírus