Back to top

Nagyszombat megye újabb 4700 főt oltott be a múlt hétvégén

Publikálva: 2021, július 27 - 17:34
Az előző hétvégén több mint 4700 embert oltottak be koronavírus ellen a Nagyszombat Megyei Önkormányzat (TTSK) öt oltóközpontjában. Közülük 1350-en előzetes regisztráció nélkül érkeztek az oltásra. Erről a TTSK sajtóosztálya tájékoztatott.
Nagyszombat megye újabb 4700 főt oltott be a múlt hétvégén

A csökkenő érdeklődés miatt a vasárnapi nappal egyúttal bezárták a Nagyszombati Egészségügyi Középiskolában működő nagy teljesítményű oltóközpontot.

Az öt nagy teljesítményű oltóközpontban február közepe óta több mint 255 000 oltást adtunk be. Ebből 77 000-et a nagyszombati egészségügyi iskolában működő első központban. A múlt hétvégén oltottunk itt utoljára”

– közölte Jozef Viskupič megyeelnök.

A megye folytatja az oltások beadását a kihelyezett központokban, amelyeket elsősorban az idős és mozgáskorlátozott lakosoknak szánnak. „Újabb megoldásokon is gondolkodunk azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne az oltást közelebb vinni a beoltatlan lakosokhoz. Az Egészségügyi Minisztérium jelenleg 60 olyan rendelőt tart nyilván a megye területén, amelyben érdeklődnek a vakcina beadása iránt” – tájékoztatott az önkormányzat.

Az oltás időbeosztásával kapcsolatos aktuális információk a trnavskazupa.sk és a zdravazupa.sk weboldalakon lesznek elérhetők, de a közösségi oldalakon is megtalálhatjuk majd ezeket.

tasr / ma7

Ezt már olvasta?

Cookies