Back to top

Nagyszombat megye tovább segíti a járás fejlődését

Publikálva: 2019, május 6 - 10:22
Nagyszombat megye vezetése a városi hivatal nagytermében szervezett találkozót hétfőn a Dunaszerdahelyi járás településeinek polgármestereivel.
Nagyszombat megye tovább segíti a járás fejlődését

Jozef Viskupič megyeelnök megválasztása óta fontosnak tartja az önkormányzatokkal való folyamatos egyeztetést, ezért minden járásban hasonló találkozót szerveztek. Dunaszerdahelyen városunk polgármestere, Hájos Zoltán köszöntötte a résztvevőket, aki maga is megyei képviselő. 

A folytatásban a megyeelnök üdvözölte az elmúlt év novemberében megválasztott régi és új járási polgármestereket, majd kitért a megye által kezelt másodosztályú utak helyzetére is. Jelezte, a járásban is nagy gondot okoz a teherforgalom, hiszen a kamionok a fizetős elsőosztályú utak helyett az ingyenes másodosztályúakat választják, ezzel pedig a falvakon át is közlekednek, s nem csupán tönkreteszik az utakat, hanem a településeken élők életét is megnehezítik. Éppen ezért kezdeményezik, hogy a megye által kezelt másodosztályú szakaszokat is tegyék fizetőssé a közeljövőben a teherforgalom számára.

Egyúttal jelezte azt is, hogy hiányzik a megye délről észak felé történő összekötése elsőosztályú úttal, ezért sem fogják engedni a másodosztályú utak átértékelés első osztályúvá egészen addig, amíg nem épülnek meg az érintett szakaszon elkerülőutak vagy új útszakasz.

Fontos téma a dunaszerdahelyi színház kialakítása is, ennek kapcsán április végéig lehetett beadni a koncepciókat, s mint a megyeelnök elárulta, a határidőig csak egy ilyen koncepció érkezett be. Idén szeretnék folytatni az előkészítést, az egyeztetést a magyar és szlovák állami szervekkel, mert ez egy kiemelt prioritás a megye számára.

Folytatódnak a beruházások a középiskolák szintjén is, Dunaszerdahelyen is több létesítmény újul meg (ezekről részletesebben későbbi cikkünkben olvashatnak).

Berényi József, a megye alelnöke beszélt a megyei intézményekben megvalósult pályázati kiírásokról és az új vezetők kinevezéséről, ő is kitért az úthálózat fejlesztésére, s azt is jelezte, a megyei útkarbantartó járási részlegét Vajas Imre, Egyházgelle korábbi polgármestere vezeti. 

Ezt már olvasta?

Cookies