Back to top

Nagyszombat megye települései százezer eurós pályázati támogatásban részesülnek

Publikálva: 2020, július 9 - 06:00
Nagyszombat megye központi krízisalapja 100 ezer euró összegű pályázatot hirdetett „Krízishelyzeteket és klímaváltozásokat érintő megelőző intézkedések Nagyszombat megye területén” címmel a – 2020-as évi tagdíjat befizetett, s így tagsággal rendelkező – helyi önkormányzatok számára.
Nagyszombat megye települései százezer eurós pályázati támogatásban részesülnek

A tagdíj a központi krízislapba évi 0,50 € lakosonként. A június 30-i határidőig pályázók nagyrészt a községi önkéntes tűzoltó testületek műszaki felszerelésének kiegészítésére, villámáradások esetére vízelvezető rendszerek felújítására és a veszélyt jelentő, idős fák kezelésére kértek és kaptak támogatást.

A támogatás folyósításának feltétele 10%-os önrész vállalása és a projekt 2020. december 11-ig történő megvalósítása. A megítélt támogatások összege 81 300 €, ebből 61% a Galántai és Dunaszerdahelyi járás önkormányzatainak jutott, konkrétan a következőknek: Királyrév, Tallós, Hidaskürt, Albár, Nagybodak, Pozsonyeperjes, Lúcs, Nagyfödémes, Kismácséd, Vásárút, Olgya, Alsószerdahely és Galánta.

„A koronavírus-járvány okozta krízis idején ilyen módon nyújthattunk segítséget azoknak az önkormányzatoknak, amelyek felelősséggel viseltettek, ismert nehézségeik ellenére befizették a tagdíjat és mintegy előre felkészültek a krízishelyzetekre, jó példát mutatva a többi önkormányzatnak, melyek ezt eddig nem tették meg” – mondta Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke.

sr / felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Cookies