Back to top

Nagyszombat megye ingyenessé tette az autóbusz-közlekedést

Publikálva: 2020, március 17 - 09:53
A Nagyszombati Önkormányzati Kerület módosíttatta az autóbusz-menetrendeket, egyúttal ingyenessé tette az utazást.
Nagyszombat megye ingyenessé tette az autóbusz-közlekedést

Újabb intézkedéseket foganatosított a megyei válságstáb ülése után a Nagyszombati kerület.  A közlekedési vállalatokkal egyeztetve speciális menetrendet vezettek be a megye területén, úgynevezett „ünnepek közötti menetrendet”. Ezen időszak alatt az utazás ingyenes, így minimumra csökkentve a sofőrök és az utasok érintkezési lehetőségét, ezzel védve a vezetők és az utasok egészségét. Az autóbuszokra csak a hátsó ajtón keresztül lehet felszállni, a sofőr közvetlen közelében lévő üléseket pedig nem használhatják az utasok.

Továbbra is érvényes az az intézkedés, mely szerint a felszálló utasoknak el kell takarniuk szájukat és orrukat.

Amennyiben valaki nem tartja be ezt az intézkedést, az autóbusz nem folytathatja útját, és rendőri segítséget is kérhet a busz vezetője.

A Dunaszerdahelyi Autóbuszközlekedési Vállalat honlapján már közzétette ezeket az információkat, a közlekedő és nem közlekedő járatokat külön kiemelve.

Nem közlekednek:
x10; x27; x36 jelzésű járatok
Közlekednek:
x; x11; x22 jelzésű járatok
Az első ajtón felszállni nem lehetséges
Az utazás ingyenes

A kerületi önkormányzat hivatalában a következő két hét folyamán csökkentik a bent dolgozó munkaerő számát, a hivatalban a dolgozók csak mintegy egy ötöde tartózkodik, a többiek számára speciális munkarendet vezettek be. Az intézkedés továbbra is telefonon, emailen, illetve elektronikus szolgáltatásokon keresztül történik. Az iktató sem működik a megszokott formájában, a küldeményeket a hivatal előtt kihelyezett dobozban lehet elhelyezni.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies