Back to top

Nagyszombat-DAC 2:0 (0:0)

Publikálva: 2018, március 13 - 19:56
Két gólt kaptunk és kiestünk a kupából. A Nagyszombat ellen sokáig partiban voltunk, s mikor már úgy tűnt, tizenegyesek döntenek a továbbjutásról, két védelmi megingás után betalált a Spartak.
Nagyszombat-DAC 2:0 (0:0)

A második tavaszi rangadóra Marco Rossi a kezdőbe nevezte Zsivkovicsot, aki eddig jobbára Koštrna cseréjeként kapott játéklehetőséget, Ljubičić pedig ismét elfoglalta pozícióját a középpályán, és a kapitányi karszalag is visszakerült a kezére. A rangadó tétje óvatosságra intette mindkét csapatot, és sem a piros-feketék, sem mi nem játszottunk nyílt sisakos játékot ez elején. A megfontolt támadásépítések azonban sok pontatlanságot is magukkal hoztak. Nem csoda, hogy az első félidőben igazán izgalmas játékot nem produkáltak a fiúk. A 23. percben viszont hálát adhattunk a fentieknek, hogy Čivić egy szabadrúgás kombináció után csak a felső lécet találta el, de úgy, hogy a háló még a szünetben is attól remegett. Aztán jött Černák és csattanós választ adott: támadónk a másik oldalón találta telibe a bal kapufát. Csupán centiken múlott, hogy labdája nem Vantruba hálójában kötött ki. A játék ezt követően főleg a középpályán zajlott, Macejnak és Vantrubának sem volt komolyabb védeni valója. Ha mégis eljutott hozzájuk egy-egy labda, akkor azt könnyedén hárították. Ezúttal El Maestro sem borzolta a kedélyeket a kispadon, mint ahogy azt tette másfél héttel ezelőtt a MOL Arénában. A hazaiak edzője türelmesen várta, helyzetbe kerül-e még a csapata a szünet előtt, de mivel nem így történt, a játékvezető egy perc hosszabbítás után az öltözőbe irányította a csapatokat.  

Fordulást követően nemcsak a pályára kifutó játékosok névsora maradt változatlan, hanem a játék képe is, ennek ellenére az 55. percben megszerezhettük volna a vetetést. Černák rögzített labdáját az előrejövő Huk próbálta közelről Vantruba kapujába perdíteni, de nem sikerült mattolnia a piros-fekete védelmet. Három perccel ezután Ofosu dolgozott ki egy helyzetet, melynek befejezője az egész meccsen sokszor labdába érő Čanturisvili volt, ám Macej eszén nem sikerült túljárnia. Helyzetek híján a 229 sárga-kék drukker a széktámlákon dobolva próbálta hatékonyabb játékra ösztönözni a csapatot, de ez sem segített. A hazaiaknál Egho beállítása hozta meg a fordulatot: a 79. percben Zsivkovics hibáját kihasználva megszerezte a vezetést – 1:0. A gól előtti szituációban Šatka próbálta meg kifejelni a kapu előteréből a labdát, amely rossz irányba, Zsivkovics fejére pattant, onnan pedig egyenesen a nagyszombati játékos lábára, akinek már nem volt nehéz dolga a léc alá vágnia. Ekkor még tíz perc volt hátra a rendes játékidőből, de sajnos Mervó beállítása sem jelentett nagyobb veszélyt Vantruba kapujára. Beadásokkal, szabadrúgásokkal próbálkoztunk, ám a hazai hálóőr rendre lehúzta a magas labdákat. A 89. percben pedig jött a kegyelemdöfés. Davis lábáról a csereként beálló Vlasko lopta le a labdát, majd Eghóhoz passzolt, aki ezúttal sem hibázott – 2:0. Az utolsó percben kisebb dulakodás alakult ki a pályán, amely után még egy piros lapot is kiosztott a játékvezető. Ljubičić volt a kárvallott, így sajnos kénytelen lesz kihagyni a Slovan elleni vasárnapi rangadót.

Hét hiba hátul, két gól Macej hálójában. Védelmünket idén először sikerült mattolnia ellenfelünknek, s mivel a gólokat válasz nélkül hagytuk, sajnos nem jutottunk el a büntetőrúgásokig. Sovány vigasz, hogy a 229 sárga-kék szurkoló végig hangosabban szurkolt, mint a hazaiak. Az európai kupaporondra való kijutás ajtaja ugyan ma bezárult előttünk, de a bajnokságban még továbbra is megvan az esély a dobogó megtartására. Ehhez most az kell, hogy jó eredményt érjünk el örök riválisunk, a Slovan otthonában.

Edzői értékelés:                    

Marco Rossi (DAC): „Kikaptunk és kiestük a kupából. Nagyon csalódott és szomorú vagyok, hogy nem sikerült a továbbjutás. Kevés gólhelyzet volt a meccsen, amely egészen addig kiegyenlített volt, amíg nem követtünk el egy hatalmas hibát. A végeredményről a hibáink döntöttek és a kispadok ereje. Játékunkban sok volt a pontatlanság és a rossz átadás. Ebben javulnunk kell, mert következő ellenfelünk, a Slovan egy szinttel a többiek felett játszik a bajnokságban. Vasárnapra ezeket a bakikat ki kell küszöbölnünk, különben kikapunk.” 

Nestor El Maestro (Nagyszombat): „Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Nem vártam, hogy könnyű meccs lesz, a Dunaszerdahely ellen mindig nehéz játszani, de úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Az elejétől a végéig mi domináltunk. Hazai pályán mindenképp nyeri akartunk, és ez sikerült is. Örülök, hogy azok a játékosok is nagyon jól játszottak, akik korábban kevesebb játéklehetőséget kaptak. A kispadunk is erős volt, és ez döntőnek bizonyult.”

FC SPARTAK NAGYSZOMBAT - FC DAC 1904 2:0 (0:0) 

Slovnaft Cup, negyeddöntős, 2018.03.13., 17:00

Játékvezetők: Horváth - Benko, Bobko, 3411 néző

Góllövő: 79. 89. Egho

Sárga lap: 83. Ofosu, ill. 23. Kalmár, 78. Huk, 84. Davis

Piros lap: 90. Ljubičić. 

DAC: Macej - Záhumenský, Huk, Šatka, Zsivkovics (82. Mervó) - Ljubičić, Simon, Kalmár (68. Herc), - Černák (60. Divković), Davis, Pačinda

Nagyszombat: Vantruba - Kadlec, Tóth, Godál (Hladík), Čivić - Greššák, Sloboda, Pekár (64. Vlasko), Čanturišvili - Ofosu, Yilmaz (75. Egho)

Lövések: kapura: 8:3, mellé: 4:4

Szöglet: 8:4

Les: 1:0

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies