Back to top

Nagyszabású felújítás zajlik a Halpiac téri óvodában

Publikálva: 2023, június 5 - 11:24
A Halpiac téren 1978-tól működő óvoda épületén már korábban is hajtottak végre felújítást - például a tető újult meg -, de az idén májusban kezdődött munkálatok mértékéhez fogható nem történt eddig.
Nagyszabású felújítás zajlik a Halpiac téri óvodában

Jelenleg az óvoda korábban gazdasági pavilonként működő része kerül átépítésre, ennek eredményeként egy új osztállyal bővülhet az óvoda kapacitása - tudtuk meg Bogyai Gábortól, a városi hivatal Műszaki és beruházási főosztálya beruházási osztályának vezetőjétől.

Az 567 ezer eurós beruházás nagy részét sikeres pályázati forrásokból tudja végrehajtani a hivatal, az önkormányzat mintegy 23 ezer eurónyi összeggel járul hozzá a munkálatok finanszírozásához.

A hosszabb ideig tartó felújítás során modern, egyben energiatakarékos ablakokra cserélik a meglévőket, továbbá a homlokzat is le lesz szigetelve, a szociális helyiségek berendezése is új lesz, valamint a fűtőtesteket is lecserélik - mondta el az osztályvezető.

Az energiatakarékosság jegyében az óvoda hőregulációja is új rendszer szerint működik a jövőben, automata rendszer segíti a költséghatékonyabb hőkezelést.

A felújítás után, ősszel már egy megújult, energiatakarékosabb, ráadásul egy 20 gyermeket befogadó új osztályteremmel kibővített óvodába várják a lurkókat.

Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies