Back to top

Nagyszabású ellenőrzést tervez a város a taxisoknál

Publikálva: 2021, május 26 - 11:21
Több taxitársaság képviselője is megkereste Hájos Zoltán polgármestert, egyrészt áttekinteni a koronavírus-járvány eddigi hatásait, másrészt kérték, hogy segítsen fellépni a törvénytelenül működő taxisokkal szemben, akik sorozatos jogsértéssel igyekeznek gazdasági előnyhöz jutni. Ennek kapcsán kérdeztük városunk polgármesterét.
Nagyszabású ellenőrzést tervez a város a taxisoknál

A koronavírus-járvány sajnos jelentős csapást mért a kisvállalkozói szférára, többek között a taxisokra is. Sok már professzióhoz hasonlóan ők is nehéz helyzetbe kerültek az elmúlt időszakban. Emlékezzünk csak vissza: előbb megtiltották számukra a működést, de a lazításokkor is számos kötelezettséget róttak rájuk, például az utasteret kellett a járványügyi szabályoknak megfelelően egy válaszfallal leválasztani. Később ismét csak szigorú szabályok szerint lehetett csupán az utasokat szállítani.

Dunaszerdahelyen az érvényben lévő városi taxisrendelet néhány éves csupán. Megalkotásakor figyelembe vettük a taxisok, de a szolgáltatást igénybe vevő lakosok igényeit is. Többek között részletezi a rendelet, hogy a gépjárműállománynak milyen technikai feltételeket kell teljesíteni a törvény által előírtak szerint, milyen engedélyekkel kell rendelkezniük a taxitársaságoknak, illetve például hogy milyen képzettséggel és engedélyekkel kell rendelkezniük a taxisofőröknek.

Megvannak ugyanis a konkrét szabályozások. Nem ülhet be bárki az autóba azzal, hogy taxizni fog – engedélyt kell rá szereznie. Ezt természetesen a taxivállalat tulajdonosa is tudja, ő csakis olyan munkatársat foglalkoztathat, aki vagy eleve rendelkezik működési engedéllyel, vagy a taxitársaság szerzi meg azt a sofőrje számára.

A taxisok engedélyét a Nagyszombati Járási Hivatal adja ki. Oda nyújtják be a vállalkozók a megfelelő dokumentumokat és okmányokat, amely alapján megkapják a működési engedélyüket.

Később ezeket a papírokat, illetve magát a taxitársaság működését az önkormányzat, illetve a városi rendőrség ellenőrzi. Mi az általános érvényű rendelet készítésekor megegyeztünk a taxizókkal abban is, hogy autóikra éves matricát kapnak, s amelyik autó rendben van, annál a városi rendőrök a sofőrt ellenőrzik leginkább, hiszen neki az említett külön engedéllyel is  rendelkeznie kell.

Ott kezdődött az első meglepetésünk, amikor a megállapodás, a városi rendelet  ellenére voltak, akik egyszerűen semmibe vették azt – nem is adták le a kellő dokumentumokat. Ezért már az első évben sem mindegyik taxivállalat kapta meg az önkormányzattól az éves matricát. Sőt, idén is csak nagyon kevesen birtokolják azt.

Most ott tartunk, hogy – az elmondások szerint – már az egymás közötti fizikai konfliktusig éleződött ki a helyzet.

Vannak ugyanis azok a taxitársaságok, amelyek a törvényeket betartva becsületesen dolgoznak, s rendelkeznek az előírt igazolásokkal. Persze nekik emiatt sokkal több kiadásuk is van, szemben azokkal, akik fittyet hánynak a törvény által előírt kötelezettségeikre.

Ez utóbbi személyek, társaságok könnyen az ár alá is mennek, így téve aztán minél nagyobb haszonra szert. Sőt, hallani olyat is, hogy egyes taxitársaságok „buszkét” működnek, vagyis nem egy utast szállítanak, hanem – szabálytalanul – teljesen idegen embereket szednek össze egy-egy út alkalmával, megspórolva így a költségeket. A céljuk tehát nem a minőségi szolgáltatás, hanem az, hogy nyerészkedjenek.

Mindezen annak ellenére sem változtatnak, hogy a városi rendőrség folyamatos ellenőrzéseket tart.

A taxisokkal folytatott konzultációk után ezért a város vezetősége úgy döntött, hogy több nagyobb szabású ellenőrzést fogunk végrehajtani. A város részéről a közlekedési alosztály, valamint a városi rendőrség, az állami rendőrség és a munkafelügyelet fog a tervezett akcióba bekapcsolódni.

A cél a tisztességes taxizók védelme azokkal szemben, akik ignorálják a törvényeket és a városi rendeletet, akik nyerészkednek, és a szabályok be nem tartásával helyzeti előnyhöz igyekeznek jutni.

Ellenőrizni fogjuk, rendben vannak-e a szerződések, megfelelő engedélyekkel rendelkeznek-e a sofőrök, nincs-e feketemunkás az alkalmazottak között, technikailag megfelelő állapotú-e a gépjármű vagy például rendezte-e a társaság a város felé a befizetéseit.

Ez utóbbi egyébként nem magas, egy éves parkolódíjnak megfelelő összeg, amiért például a taxizók bárhol a városban tudnak parkolni, hiszen nincsennek kijelölt várakozóhelyek…

A közeljövőben szükségesnek tartanánk emellett módosítani az általános érvényű kötelező rendeletet is. A taxisok javasolták, milyen technikai paraméterekkel rendelkezzen egy-egy gépjármű, de például elhangzott kérésként az is, hogy a zöld rendszámú autók esetében az illetéket csökkentsük az eredeti ár felére.

Ezt én is támogatom, hiszen Dunaszerdahelyen a zöld rendszámú, tehát az elektromos vagy hibrid autók amúgy is ingyenesen tudnak parkolni. S remélem, az összeg felére csökkentésével motiválható lesz a többi taxitársaság is a környezetbarát autók használatára.

Ezt már olvasta?