Back to top

Nagyselmec – DAC 0:5

Publikálva: 2016, szeptember 28 - 17:57
A nagyselmeciek felett aratott ötgólos győzelemmel jutottunk a kupasorozat nyolcaddöntőjébe. A hétvégi első ligagyőzelmünk után nem jutott sok idejük a pihenésre a játékosainknak, a mai mérkőzésen ennek ellenére is megmutatkozott a két csapat közti különbség. Soros ellenfelünk az ősi rivális Nagyszombat lesz a Slovnaft Cup 5. fordulójában.

A harmadik ligás nagyselmeci csapat ellen több helyen is változott a keret a hétvégi sároseperjesi meccshez képest. A sérülést szenvedett Szarka Ákosra eleve nem számíthatott Németh Krisztián vezetőedző. Rajta kívül Tofiloski, Michalík, Sarr és Štepanovský sem került a kezdőbe, helyettük ezúttal Slávik, Vida, Polievka, Zsivkovics és Šabala kapott lehetőséget. Csapatunk a mérkőzés elejétől magához ragadta az irányítást, a harmadik ligás hazaiak nem tudták felvenni a DAC által diktált tempót. Mindez a helyzetek, illetve a gólok számában is megmutatkozott. Az első találatra a 10. percig kellett várni. A gól előtt Hukot tette szabálytalanul az oldalvonalon kívülre az egyik hazai védő, a jogosan megítélt szabadrúgást pedig Pačinda lőtte a kapu előterébe. A beadásrra Šabala érkezett a legjobban, és megszerezte az első találatunkat – 0:1. Közel húsz percet kellett várnunk a következő gólunkra, bár ez idő alatt is voltak ígéretes lehetőségeinek. Aztán a 32. percben ismét örülhettünk. Pačinda ezúttal a hosszúra rúgta a szögletet, ahol a teljesen üresen hagyott Šabalának már nem volt nehéz dolga – 0:2. Szinte fel sem ocsúdtak a hazaiak, máris kapták a harmadikat. Vida indította a jobb oldalon a felfutó Zsivkovicsot, a védőnk félmagas passzát Polievka szelídítette meg a tizenhatosban, s mivel nem volt, ki fogja őt, azonnal kapura lőtt. A labda egy hazai játékoson irányt változtatva kötött ki a hálóban – 0:3. Játékosaink ezzel még nem érték be az első félidőben, melynek utolsó pillanataiban egy ügyes passzolgatást követően Polievka hozta helyzetbe Pačindát, aki sakk-matt helyzetben nem hibázott – 0:4. Csapatunk megnyugtató fölényt szerezve vonult az öltözőbe.

A második félidőre változatlan felállásban futott ki a DAC. A biztos vezetés tudatában több lehetőséghez engedtük a nagyselmecieket. Volt, hogy percekre magához ragadták az irányítást a hazaiak, de igyekezetüket nem tudták gólra váltani. Sláviknak több alkalommal is számot kellett adnia tehetségéről. Kisebb-nagyobb helyzetek így is adódtak előttünk, talán a legnagyobb ezek közül az volt, amikor Vida bemutatta, hogy nemcsak támadásban, hanem védekezésben is lehet rá számítani ezen a mérkőzésen. Egy ügyes labdaszerzés után Polievkához passzolt, eközben emberelőnybe kerültek csatáraink, de Polievka beadását a hazai kapus, Žiaran könnyedén húzta magához. Végül mégiscsak sikerült újabb találatot szereznünk: Šabala ügyes cselekkel játszotta magát tisztára, s mikor már lövésre lendítette a lábát, jött Almási, aki jó nagyot bikázva megszerezte az ötödik gólunkat – 0:5. Összességében a második félidő színvonala elmaradt az elsőjétől. A lényeg azonban, hogy így is jó eredményt elérve jutottunk tovább. 

Megmutatkozott a két csapat közti különbség, a III. ligás ellenfelünk ellen már az első félidőben eldőlt a továbbjutás. A második játékrészben már visszavettünk a tempóból, de a hazaiak ennek ellenére sem tudták megszerezni a szépítő találatot, mi pedig újabb gólt szerezve állítottuk be a 0:5-ös végeredményt. A következő fordulóban a Spartak ellen már várhatóan jobban meg kell izzadnunk a továbbjutásért. Egyelőre még kérdéses, mikor és hol fogadjuk az ősi riválist. A kupa után ismét bajnoki meccsen lépünk pályára, a találkozót Alsóliptóban rendezik október 1-jén, szombaton 17 órakor.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies