Back to top

Nagy Péter lett a diákpolgármester

Publikálva: 2018, november 29 - 17:52
Az Oktatási és Ifjúsági Szakbizottság mellett működő Városi Ifjúsági Parlament diákpolgármestert választott csütörtök délután. A városunk kilencedik diákpolgármestere Nagy Péter, aki a Vámbéry Ármin Gimnázium diákja és tehetséges labdarúgó, aki az egyetemen közgazdaságtant szeretne majd tanulni.
Nagy Péter lett a diákpolgármester

A választáson, amelynek a városháza nagy ülésterme adott otthont, Bugár György városi képviselő üdvözölte a fiatalokat, s kiemelte, mennyire fontosnak tartják az ifjú generáció tagjainak bevonását a város működésébe. Ennek példája az ifjúsági parlament létrejötte és a diákpolgármester választása is. Egyben kérte őket, hogy vegyen részt aktívabban a városunk mindennapjainak alakításában, s ilyen módon is mondják el véleményüket.

A folytatásban az elmúlt év diákpolgámestere, Hajas Viktória, a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákja vázolta tevékenységét, amely kapcsán kiemelte a városi diákbál megszervezését. A rendezvényre immáron 180 diák jött el, s bízik benne, hogy utódja is folytatni tudja ezt a sikeres kezdeményezést. Egyúttal kifejtette, mindenben rendelkezésére áll az új diákpolgármesternek. 

A rendezvényen jelen voltak még Brunczvik Tünde, Dohorák Sándor, Gútay László városi képviselők, valamint a hivatal részéről Molnár Tímea főosztályvezető és Takács Tímea. Utóbbi kiemelte, Viktória az elmúlt egy évben valóban nagyon aktív vezetője volt a diákoknak.

Ezt követően már bemutatkozott a két megjelent jelölt. Elsőként Nagy Péter, a Vámbéry Ármin Gimnázium végzős diákja vázolta fel programját. Ebben hangsúlyos szerepet kapott a sport, mivel a 19 éves fiatalember óvodás kora óta focizik, végigjárta a DAC csaknem minden korosztályos csapatát, jelenleg pedig Nagymegyeren játszik. A sporttal és a kultúrával kívánja összehozni a több korosztályú diákságot, akár a szlovák és magyar anyanyelvű fiatalokat, de szívesen kapcsolná be győri tnaulókat is. Egyúttal jelezte, nem csupán egyszemélyben kívánja terveit megvalósítani és úgy véli, az érettségi és az egyetemi felvételi mellett is lenne ideje a diákpolgármesterségre.

Kovács Eszter, Hajas Viktória, Nagy Péter

Másodikként Kovács Eszter, a Dunaszerdahelyi Magángimnázium másodikos diákja mutatta be programját. Ebben három hangsúlyos téma szerepelt: az egészséges táplálkozás ösztönzése, a jótékonyság és az önvédelmi képzések. Számára is fontos volt a diákbál, de a diákok egyesületbe szervezése és hatékony információáramlás a közösségükben is. Péterhez hasonlóan Eszter is hosszú perceken keresztül válaszolt a kérdésekre, s mindenki számára egyértelművé válhatott, felkészült jelöltek indultak a diákpolgármesteri pozícióért.

A bemutatkozások után az iskolák küldöttei választottak és a titkos szavazás után kiderült, az elkövetkező egy évben Nagy Péter lesz városunk diákpolgármestere. Az új diákpolgármester beiktatására előreláthatóan a jövő hét folyamán kerül majd sor. Munkáját Hajas Viktória és Kovács Eszter is segíti majd.

Ezt már olvasta?

Cookies