Back to top

Nagy az érdeklődés a pedagógusok körében az oltás iránt

Publikálva: 2021, február 15 - 21:49
Az 55 év feletti pedagógusok számára fenntartott 5500 oltási terminus közül 4800-at már lefoglaltak – közölte Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter hétfőn, amikor az újranyitás alkalmával a pozsonyi iskolákba látogatott.
Nagy az érdeklődés a pedagógusok körében az oltás iránt

A miniszter hozzátette, egyeztet Marek Krajčíval, az egészségügyi tárca vezetőjével a következő hétvégén esedékes oltások időpontjáról.

A miniszter közölte, a pedagógusoknak fenntartott több mint 21 ezer helyet kihasználják. Hozzátette, járásonként változik az érdeklődés.

„Van, ahol 80 százalékos, máshol 50–60 százalék körüli a védőoltás iránti érdeklődés” – mondta a miniszter, majd elárulta: az érdeklődés meghaladja a lehetőségeket.

A hét folyamán 3800 időpontfoglalás volt Nyitrán és Besztercebányán az AstraZeneca vakcinájára. A miniszter közölte, az 55 éven felüli pedagógusok számára még vannak szabad időpontok, főleg Trencsénben és Zsolnán.

Mint mondta, hogy a tanulók másfajta teszteléséről is tárgyalnak, és úgy véli, a gargarizálós teszteket szerdán jóváhagyja a kormány.

Hozzátette, olyan tesztek vásárlásáról is szó van, amelyekhez csak az orr elülső részéből kell mintát venni. Gröhling tájékoztatása szerint a napokban a pedagógusoknak szánt légzésvédő szájmaszkoknak is meg kell érkezniük az iskolákba. A miniszter közölte, már eljuttatták őket a járási hivatalokhoz, ahonnan továbbküldik az iskolákba.

felvidek.ma / tasr

Ezt már olvasta?

Cookies