Back to top

Nagy Attila: Szerdahely szíve

Publikálva: 2016, június 17 - 11:54
A Katolikus Egyház dunaszerdahelyi közösségének majdhogynem ezredéves históriája a korai Árpád-kor végtelen homályába nyúlik vissza – szervesen egybefonódva az egykori kis település, Szerdahely létrejöttével és múltjával, annak gyökereivel.
Nagy Attila: Szerdahely szíve

Ahhoz ugyanis, hogy megérthessük magának a későbbi Dunaszerdahelynek a létét, fontos, hogy magunk előtt lássuk históriás múltjának ezt a rendkívüli és meghatározó szeletét, egyháztörténetének sajátosan egyedi folyamatát. Eddig fehér foltja, ismeretlen része volt a régió, és maga a város történetének is ez a szelete: Nagy Attila helytörténész kutatásai alapján rajzolta meg Dunaszerdahely katolikus közösségének az életét egészen a Szent István uralkodása után létrejött, Szent György mártírnak szentelt első fatemplomocskától kezdődően az 1329-ben felépített kőtemplom történetén át annak 1518-as átépítéséig, 1742-es barokkizálásáig, illetve 20. századi históriájáig.

Nagyméretű (22*33,5 cm), keménytáblás, 104 oldal, krétapapíron, gazdag képanyaggal, dokumentumokkal, színes előzéklapokkal.

Ezt már olvasta?

Címkék: Nagy Attila
Cookies