Back to top

A művészet a gondolatok és az érzések megtestesülése

Publikálva: 2017, augusztus 5 - 13:12
Csütörtökön nyílt meg a Csallóközi Múzeum kiállítótermében a mozgássérültek képzőművészeti kiállítása, A világ, ahogy mi látjuk címmel.

Az országos szervezettségű vándorkiállításnak az idei már a kilencedik évfolyama, Dunaszerdahelyre, idei második állomásként, a Tátra alól érkeztek a szebbnél szebb munkák.

Bevilagua Olga, a múzeum munkatársa köszöntötte a rekkenő hőség ellenére összegyűlt nagyszámú közönséget, a vendégeket, Dr. Hájos Zoltánt, Nagyszombat megyei képviselőt, Dunaszerdahely város polgármesterét, Ing. Monika Vrábľovát, a Szlovákiai Mozgássérültek Országos Szövetégének elnöknőjét, valamint Mgr. Oľga Bohuslavovát, a szövetség országos központjának igazgatónőjét. Rövid köszöntője után Petőcz Balázs és Rigó Márió szavalatát, valamint Mirka Záberová énekét hallhatták a jelenlévők.

Hájos Zoltán, a kiállítás védnöke örömét fejezte ki, hogy az idén Dunaszerdahely is otthont adhat ennek a csodálatos gyűjteménynek, mely jó példája annak, hogy a mozgássérültek szövetségének helyi alapszervezete mennyire aktív. Megköszönte a kiállítóknak, a szervezőknek és a kiállítás készítőinek munkáját.

Monika Vrábľová, elnök asszony elmondta, hogy a vándorkiállítás eddigi évfolyamaival már az ország több területén, több helységben is megfordultak, de ennyi kerekeskocsis látogatója még sosem volt egyik megnyitónak sem. Az ország több részéről érkeztek a különböző típusú és mértékű mozgássérültek munkái, némelyiket nem is klasszikus módon, kézzel, hanem lábbal, szájjal, vagy éppen egyetlen ujjal készítették. Nagyon örül annak, hogy a készítőknek még a komoly sérültség sem jelent akadályt, találékonyságuk nem ismer határokat.

A megnyitóbeszédek után a Guruló Trió mutatkozott be táncos előadásával, majd a jelenlévő kiállítók munkáit díjazták oklevéllel.

A kiállítás 2017. szeptember 9-ig tekinthető meg a Csallóközi Múzeum kiállítópavilonjában.

Tekintsék meg a megnyitón készült felvételeket.

Ezt már olvasta?

Cookies