Back to top

A mozgás jó, a mozgás öröm

Publikálva: 2020, május 3 - 13:07
A március közepén hozott rendelkezések hirtelen bezárták az üzletek egy részét, a szórakoztató központokat, valamint a sportközpontokat is. De az edzők elég találékonyak ahhoz, hogy ebben a helyzetben se maradjon senki mozgás nélkül. Ezúttal Sebö Krisztina személyi edzőt kérdeztük, hogy telnek napjai, hogy tartja karban önmaga és vendégei egészségét, mozgásigényét.
A mozgás jó, a mozgás öröm

Érdekes, látványos, egyben intenzív edzéseket láthatunk tőled az interneten. Mióta készítesz online videókat?

Pár perces online videókat már körülbelül egy éve készítek. A koronavírus-járvány miatt kényszerültem rá arra, hogy ezek a videók jóval hosszabbak, 60 percesek legyenek. A bemutatott edzésekkel az a célom, hogy saját példámon keresztül is meggyőzzem az embereket, hogy a mozgás jó, a mozgás öröm, és a sport mindig csak ad.

Kik a nézőid? Fokozódott az érdeklődés videóid iránt, amióta hosszabb bemutatót is közöltél?

Egyik napról a másikra megszűnt az emberekkel való találkozás, de az internetnek köszönhetően napi szinten tartom vendégeimmel a kapcsolatot. Elsősorban ők lettek a nézőim. Érdemes volt ugyanakkor elkészíteni ezeket az edzéseket bemutató anyagokat, mert azok feltöltése után nagyon sokan kezdtek érdeklődni az edzéseim iránt, így bővült a mi korábbi kis csapatunk. Ennélfogva a nézőközönségem így egyre jobban gyarapodott.

Gondolom, nem csak edzésből áll egy napod. Mit csinálsz még?

Nem csak edzésből áll egy napom? Miből is állhatna, ha nem edzésből? A viccet félretéve, az elmúlt 2 évben nagyon sokat dolgoztam, így saját magamra nem maradt időm. Most, a kényszerszabadság alatt bepótolok mindent. Persze, ha tehetem, minden nap edzek és futok. Élvezem nagyon, mert a futás szabadságot ad. Ennek kapcsán több új célt is megfogalmaztam a karantén alatt. Ezek egyike, hogy szeretném lefutni a félmaratont, amire tudom, nagyon sokat kell gyakorolni.

Amikor lefutottam a távot, amit aznapra kitűztem célul, a házi kedvenceimet, a két csodálatos kutyusomat kényeztetem. Ők fényt hoznak a mindennapjaimba. Állandóan kint vagyok/vagyunk velük. A többes szám a családomra vonatkozik. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ebben a nehéz időszakban a családommal lehetek. Számomra ez az egyik legnagyobb ajándék. Közös programokat szervezünk, mint például: családi, ötszemélyes kerti party, kerékpározás, társasozás.

A jó idő közeledtével, a szigorítások enyhítésével tervezel-e kültéri edzéseket?

A héten elkezdhettük a kültéri edzéseket. Minden szabályt betartunk, mint például: az előírt 2 méter távolságot az emberek között, a maszkok viselését, azt, hogy hányan tartózkodhatunk az adott területen. Örülök annak, hogy olyan vendégköröm van, akik segítenek mindenben, betartják a szabályokat. Együtt vagyunk ebben a nehéz időszakban is, számíthatunk egymásra, amiért én nem lehetek elég hálás.

-rovin-, Sebő Krisztina archív felvételei

Ezt már olvasta?

Cookies