Back to top

Módosulnak a postai küldeményekre vonatkozó rendelkezések

Publikálva: 2020, március 20 - 10:55
A Szlovák Posta naponta több ezer küldeményt kézbesít Szlovákiában. Mivel a munkatársak, kézbesítők naponta kerülnek közvetlen kapcsolatba a polgárokkal, a posta legújabb rendelkezésével szeretné még inkább védeni mind az alkalmazottak, mind pedig a polgárok egészségét.
Módosulnak a postai küldeményekre vonatkozó rendelkezések

A Szlovák Posta március 20-tól életbe lépő rendelkezései szerint módosulnak az eddig érvényben lévő szabályok.

Röviden összefoglalva:

A hivatalos leveleket NEM adják át a címzettnek, a postaládába dobják be az erről szóló értesítést (sárga értesítőt). A levél később felvehető a postán - annak átvételi határidejét - automatikusan és ingyenesen - 14 nappal meghosszabbítják. Kivételt képeznek azok a címzettek, akik elektronikus értesítést kértek az ilyen jellegű levelekről - őket továbbra is ezen a rendszeren keresztül érik el.

Az ajánlott küldeményeket (kivétel a Saját kézbe adandó) VISSZAIGAZOLÁS NÉLKÜL dobják be a postaládába. Átvételi időpontnak azt  a dátumot tekintik, amikor a levelet elhelyezték a postaládában, vagy a postaszekrényben.

A bebiztosított küldemények NEM lesznek átadva a címzettnek, az érkezéséről szóló értesítést (sárga értesítőt) a postaládába dobják be a kézbesítők. A küldemény később felvehető a postán - annak átvételi határidejét - automatikusan és ingyenesen - 14 nappal meghosszabbítják. Kivételt képeznek azok a címzettek, akik elektronikus értesítést kértek az ilyen jellegű levelekről - őket továbbra is ezen a rendszeren keresztül érik el. (Kivéve a „Postán marad X… napig”, és a „Nem megőrizni” jellegű küldemények).

Az egyszerű postai levelek, levél jellegű küldemények TOVÁBBRA IS, a szokásos módon, a postaládákba kerülnek.

A postai pénzes utalványok a postaládákba kerülnek, mit az egyszerű levelek, a pénzt NEM adja át velük együtt a kézbesítő.

Mivel az ajánlott és hivatalos levelek átvételi ideje automatikusan 14 nappal meg lesz hosszabbítva, ezért a Szlovák Posta felszólítja a hivatalokat, hogy lehetőség szerint a legritkább esetben használják a „Postán marad X… napig”, és a „Nem megőrizni” jellegű küldemények küldését.

Ezt már olvasta?

Cookies