Back to top

Modern szaunavilág a fürdőben

Publikálva: 2015, december 8 - 19:38
Pénteken adták át ünnepélyesen a Thermalpark megújult szaunavilágát.

Pénteken adták át ünnepélyesen a Thermalpark megújult szaunavilágát, amely napjaink megnövekedett igényeihez kíván alkalmazkodni. A sajtóséta alkalmával a média képviselői is meggyőződhettek arról, hogy valóban egy kellemes hangulatú létesítmény alakult a régi szauna helyén, amely a hasznos izzadás szerelmesei számára élményekkel teli órákat szerezhet. Somogyi Gábor igazgató elmondta, 150 ezer euróba került a beruházás, amelyet saját forrásból teremtettek elő és úgy számolnak, hogy négy év alatt a befektetés megtérülhet.

Ami a szaunavilágba történő belépőket illeti: az időkorlát nélküli belépésre szóló jegy 8 euró, a városi kártyával rendelkezők számára pedig 6 euró lesz. A higiéniai és egészségügyi okokból adódóan a belépés fürdőruha nélkül, de nem meztelenül történik, hanem textillepedőkben, így elkerülhető, hogy a klóros víz fürdőruhában maradt cseppjei a szauna levegőjébe és így az ott tartózkodók szervezetébe kerüljön.

A jelenlegi 20-30 fős napi látogatottságot szeretnék a jól felszerelt részleggel duplájára növelni, hiszen finn szauna, bioszauna, infraszauna, gőzfürdő, sókabin, pezsgőfürdő, hidegvizes merülő medence, jégkút és élményzuhany is várja az érdeklődőket.

Hájos Zoltán polgármester örömét fejezte ki az átadáson, hogy a 21.századnak igényeinek megfelelő létesítménnyel bővült a város idegenforgalmi látványossága, amely erősíti annak versenyképességét is.

Somogyi Gábortól azt is megtudtuk, a decemberi hónap, a karácsony előtti időszak általában gyengébb a fürdők látogatottsága tekintetében, de a hónap végén, a szilvesztert megelőző napokban rengeteg vendég érkezik, így akkor már a szaunában olyan érdekes műsorokkal is készülnek, amely külföldön nagyon népszerűek. A Thermalpark pedig a jövő évben egy újabb komoly beruházást tervez, mert szeretné bővíteni szállodaszobáit.

Rajkovics Péter
Nagy Attila felvételei

Ezt már olvasta?

Címkék: Thermalpark
Cookies