Back to top

Modern sportpályával gazdagodva indult a tanév a Szabó Gyula Alapiskolában

Publikálva: 2022, szeptember 5 - 09:54
A dunaszerdahelyi alapiskolák közül a legkorábban, reggel fél kilenckor a Szabó Gyula Alapiskolában indult a 2022/23-as tanév.
Modern sportpályával gazdagodva indult a tanév a Szabó Gyula Alapiskolában

Az iskola udvara megtelt gyermekkel és szülőkkel, akiket először a tanintézmény diákjainak énekes és verses produkciója köszöntött, majd Nagy Árpád igazgató üdvözölte a jelenlévőket. Az oktatási intézmény vezetője tanévnyitó beszédében kiemelte, a szünet ugyan gyorsan eltelt, de ennek ellenére sikerült tovább fejleszteniük az iskolát. A diákokat új 25 férőhelyes, fedett biciklitároló várja, de a fenntartó, Dunaszerdahely városa jóvoltából, a pár éve felújított futópályát a kézilabdapálya modernizálása követte. Az új tanévben immár modernebb és biztonságosabb feltételek mellett lehet sportolni a pályán. 

Az igazgató egyúttal megköszönte a szülőknek, hogy az ő intézményüket választották, s az elsősök kapcsán azt is hangsúlyozta, mennyire fontos a mai világban, az édesanyák és édesapák tanítás utáni segítsége a gyermekeknek, mert az elanyagiasodott világban egyre kevesebb idő jut mindezekre, miközben ezen is múlik a gyermek későbbi sikeressége.

Hájos Zoltán polgármester köszöntőjében sok sikert és jó tanulást kívánt a tanulóknak, a szülőknek egyúttal megköszönte, hogy magyar oktatási intézményt választottak gyermekeiknek. Elmondta, mint az iskola korábbi diákja számára is örömteli, hogy tovább tudták fejleszteni az iskolát, amelynek sportpályája teljesen megújult, s kérte a fiatalokat, őrizzék meg azt az utánuk érkező fiataloknak is jó állapotban. 

Az ünnepi pillanatok után az ötödikes és elsős diákok megismerték új osztályfőnökeiket és osztálytársaikat, majd az osztálytermekben folytatódott az első iskolai nap a tabévben. Az új tanévben 71 elsőse lesz az alapiskolának.

Ezt már olvasta?

Cookies