Back to top

Modern eszközökkel bővült a kórház

Publikálva: 2016, január 22 - 14:40
Összesen negyedmillió euró a beruházás értéke.
Modern eszközökkel bővült a kórház

Pénteken mutatta be a sajtó a képviselőinek a dunaszerdahelyi kórház vezetése azokat a modern eszközöket, amellyel többek közt a sebészeti és az ortopédiai osztály munkája válik még hatékonyabbá.

A két, c-karral ellátott röntgengép általános és speciális sebészeti beavatkozásokra egyaránt alkalmazható, ezeket a sajtósétán be is mutatták a kórház alkalmazottai. A beszámolóból kiderült, a legmodernebb műszaki színvonalat képviselő gépek kerültek a Svet zdravia társaság által tulajdonolt kórházba, amelyek kiváló minőségű felvételt készítenek és lehetővé teszik ezek digitális archiválását. Emellett három szonográfiai géppel is gazdagodott a kórház. A LOGIQ S7 Expert ultrahangos berendezés segíti a diagnosztikálást, amelynek köszönhetően lehetővé válhat még a daganatos megbetegedések korai fázisban történő felismerése is.  Az összes megvásárolt gép, amelyek összértéke 250 ezer euró, az amerikai General Electric Healthcare terméke.

Róbert Mamrilla, a kórház igazgatója elmondta, a beruházásoknak köszönhetően növelni tudják a diagnosztika pontosságát és a várakozási időt is mérsékelik, így pedig a betegek hatékony kezelésére fordítandó idő is rövidül. A vezető kérdésünkre elárulta, egy hónapon belül átadatják a digitális röntgengépet is, továbbá úgy tervezik, hogy még az év első felében megkezdődik az ablakok cseréje.

Ezt már olvasta?

Címkék: kórház