Back to top

A mobiloltóponton, illetve otthonukban kapták meg többen ma az oltást Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2021, június 9 - 13:20
Ma délelőtt Dunaszerdahelyen, a Sikabonyi Közösségi Házban adta be a koronavírus elleni oltást az a nagyszombati egészségügyi csapat, akik az önkormányzat által kijelölt mobiloltóponton fogadták az oltakozni akarókat. Ide várták ugyanis azokat a 70 év feletti, illetve a súlyosan egészségkárosodott 60 év feletti személyeket (ZŤP), akik a felhívásra az első oltásra jelentkeztek.
A mobiloltóponton, illetve otthonukban kapták meg többen ma az oltást Dunaszerdahelyen

Még májusban tájékoztatta a járás polgármestereit Dunaszerdahelyen Jozef Viskupič megyeelnök a mobil oltópontok tervéről, amelyekkel a megye elsősorban a 70 év felettiek, illetve a súlyosan egészségkárosodott 60 év feletti személyek oltását könnyíti meg. 

Azóta a kihelyezett oltás lehetőségét, a megye egészségügyi segítségét több településen, így Dunaszerdahelyen is igénybe vehették a lakosok. 

Hájos Zoltán polgármester elmondta, hogy ma egyrészt a Sikabonyi Közösségi Házban kaphatták meg az érdeklődők az oltást, de többeket otthonukban keresett ma fel a csapat – többük ugyanis súlyosan egészségkárosodott, illetve ágyhoz kötött betegeknek. 

Összesen 22 lakost oltott ma be a mobil oltócsapat. 

A helyszínen a polgármester megköszönte az egészségügyiek munkáját, valamint az oltakozók készségét, bár egyben a csalódottságát is kifejezte, amiért kevesen jelentkeztek a szépkorúak közül az első oltásnak erre a lehetőségére. 

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies