Back to top

Mobil hospice szolgáltatást indított a megye

Publikálva: 2023, május 4 - 06:08
Nagyszombat megye bővítve egészségügyi szolgáltatásainak palettáját az Egészséges megye – @Zdravá župa – társaságukon keresztül mobil hospice szolgáltatást indított.
Mobil hospice szolgáltatást indított a megye

A mobil hospice szolgáltatás célja a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők és haldoklók komplex palliatív gondoskodása, otthoni környezetükben.  

További cél, hogy a súlyos betegségekben szenvedő páciensek és hozzátartozóik életminőségét javítsák, és lehetőleg mérsékeljék a betegségek okozta szenvedéseket.  

Az orvos és az egészségügyi nővér egyenesen az otthonában keresi fel a pácienst, ahol stabilizálják az egészségi állapotát. 

A mobil hospice ellátás mellett nemrég Otthoni Ápolási Ügynökségük (Agentúra domácej ošetrovateľskej starostlivosti) is kínál szolgáltatásokat. Ez a szolgáltatás azon részlegesen vagy teljesen mozgásképtelen betegek részére nyújt szakápolást vagy rehabilitációs ellátást, akik képtelenek megjelenni a kezelésen.  

A szolgálatás az orvos ajánlása alapján érhető el, az érdeklődők pedig a www.zdravazupa.sk honlapon található formanyomtatvány segítségével regisztrálhatnak.

Forrás: ttsk

Ezt már olvasta?

Cookies