Back to top

A miniszter elárulta, mikor kaphatják meg a kárpótlást az éttermek

Publikálva: 2021, április 20 - 08:57
Már csak a pénzügyminisztériumtól kapott pénz átutalására várunk, hogy elindítsuk az éttermek és az idegenforgalom kárpótlásának második fázisát – tájékoztatott a közösségi hálón Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési és építésügyi miniszter.
A miniszter elárulta, mikor kaphatják meg a kárpótlást az éttermek

„Rengeteg kérdést kapunk, hogy mikor indítjuk be végre az éttermek és az idegenforgalom kárpótlásának második fázisát.  A helyzet az, hogy a közlekedési és építésügyi minisztérium elvégezte a házi feladatot, minden technikai feltétel adott”

– írta a miniszter.  Hozzátette, hogy a kárpótlási rendszert már jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal, készek az űrlapok és a kérvényezőket segítő videófilmek, a pénzügyminisztériumtól pedig már kérték a megfelelő összeg felszabadítását.

Egyszóval csak arra várunk, hogy a pénzügyminisztérium küldje a pénzt. Amint ez megtörténik, 24 órán belül beindítjuk a kárpótlás második fázisát”

- zárta Doležal.

A pénzügyminisztérium körülbelül egy órás eltéréssel reagált, szintén a közösségi hálón. Azt írta, a szükséges összeget már jóváhagyta. „Időközben a pénzügyminisztérium jóváhagyta és felszabadította a közlekedési és építésügyi minisztérium kárpótlási tervéhez szükséges összeget. Megkezdődhet az éttermek és az idegenforgalom kárpótlásának második fázisa” – írta a tárca.

ma7 / tasr

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus