Back to top

Mindig készen kell állnunk

Publikálva: 2020, május 12 - 06:39
Ahogy a mindennapi életünk nagyon sok területét megváltoztatta, a sportberkeket is átjárta a változás az elmúlt járványidőszak alatt. Csiba Dávidot kérdeztük, miként éli napjait, hogy készül a jövő megmérettetéseire.
Mindig készen kell állnunk

Hogy zajlik jelenleg egy-egy napod?

Én előnyként élem meg ezt a karantén-időszakot, hisz sokkal több időt tudok magamra fordítani. Jelenleg naponta nagyjából két-három órát edzem, amit vagy a Dojonkban, vagy az udvaron kialakított edzőrészlegemen töltök. Mivel a karantén nehézségeket okoz az edzések tartásában, ezért hetente párszor tartok live edzéseket is.

A korlátozások enyhítéséből kifolyólag már lehetőségünk adódik a szabadtéri sportolásra, így heti két alkalommal már valódi, élő edzést is tarthatok a Smetana liget futópályáján. Emellett több időt fektetek a tanulásba, valamint a grafikusi munkámba.

 

Mennyire kapcsolódnak be a tanítványok, a csapattársak, esetleg a hétköznapi érdeklődők az online, illetve a szabadtéri edzésbe?

Igazából az online edzések esetében változó, mivel még nem állítottam fel konkrét menetrendet, így sokszor pont akkor nem érnek rá az érdeklődők, viszont szerencsére vissza tudják nézni ezeket a bejelentkezéseket. Egyébként mintegy 20-30 ember szokott átlagosan bekapcsolódni. Rengetegszer láttam a live chatben, hogy nemcsak tanítványok, de barátok, versenyzőtársak, sőt külföldi ismerősök is bejelentkeztek az adásba. Nagyon hangulatos, és ahogy én, úgy ők is élvezik, ugyanis mindig próbálom játékos formában tartani ezeket az online adásokat.

Ami a szabadtéri sportolást illeti, fokozatosan invitálom a klubtagokat, mivel még csak komolyabb szabályok keretein belül edzhetünk. Természetesen az előírásokat, a maszkviseletet és a megfelelő távolságot is betartjuk.

 

 

Mekkora az érdeklődés, fokozódott-e idővel?

Egyelőre fokozódik az érdeklődés, hiszen a karantén alatt az ember több szabadidővel rendelkezik (már aki), és ezáltal nagyobb az esélye, hogy elkapja a „lustaságkórt”. Sok visszajelzést kaptam, hogy nagyon tetszenek az élő bejelentkezéseim, és szívesen csatlakoznának az edzésekbe többen is. Jelenleg két új taggal is bővült a kis sportos családunk.

 

Mik a jövőbeli tervek? Lehet már tudni valamit a versenyekről, a hogyan továbbról?

Most édesapámmal (aki a klub edzője) arra törekszünk, hogy kondícióban tartsuk magunkat és a többi versenyzőnket. Ez is egy ok, ami miatt belekezdtem az online edzésekbe. Készülünk az eljövendő szezonra, ami még persze kérdéses, hogy mikor indul. Elméletileg októberben már lesznek megmérettetések, nekünk pedig az a dolgunk, hogy mindig készen álljunk, ha esetleg bejelentik a versenyek egyelőre feltételes dátumait.

És ne feledjétek, vigyázzunk egymásra, mert együtt sikerülni fog!

-rovin-
Csiba Dávid archív felvételei

Ezt már olvasta?

Cookies