Back to top

Mindenkinél bekapcsolják a titkosítást a Messengeren

Publikálva: 2022, augusztus 16 - 12:42
Egy ideje már elérhető a végpontok közötti titkosítás a Messenger alkalmazásban, de mivel a funkció nem alapértelmezett, így csak nagyon kevesen használják. A közösségi óriás azonban nemrég bejelentette, hogy 2023-ban mindenkinél bekapcsolják a titkosított üzenetküldést.
Mindenkinél bekapcsolják a titkosítást a Messengeren

A végpontok közötti titkosítás azt jelenti, hogy az üzenet csak a küldő és a fogadó készüléken jelenik meg olvasható formában, a kettő között titkosítva kerülnek továbbításra az adatok, így azokat sem az internetszolgáltatók, sem a Facebook nem tudja értelmezni. Mivel a közösségi oldal folyamatosan monitorozza a csevegéseket különféle algoritmusok révén, így nekik nyilván nem érdekük a titkosítás, de már elég nagy a nyomás a vállalaton, ezért kénytelenek továbblépni ezen a téren.

A Messengeren van már ilyen opció, a Titkos beszélgetések, de ezt viszonylag kevesen használják. A felhasználói adatok védelme miatt fontos lenne a titkosítás, ezért végre bejelentették, hogy alapértelmezetté fogják tenni a funkciót mindenkinél. Ez persze nem megy olyan gyorsan, 2023-ban várható a tömeges bevezetés, de a tesztelés már most megindult.

A titkosított beszélgetésekhez való hozzáférés jóval nehezebb, mint a normál csevegések esetében, ezért a vállalat létrehoz egy úgynevezett “biztonságos tárolót”. Ebbe kerülnek majd mentésre az üzenetváltásaink, és egy PIN-kód segítségével, vagy pedig egy titkos kulccsal lehet majd megnyitni őket, vagy átvinni egy másik készülékre (ha például telefont cserélünk).

A frissítés elég jelentős lépés lesz, hiszen az alapértelmezett titkosítás bekapcsolásával 1 milliárd ember üzenetváltásai kerülhetnek biztonságba.

Forrás: Facebook / napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies