Back to top

Mindenki dobogós lett Győrben

Publikálva: 2018, április 23 - 06:50
Egy új versenysorozat első állomásaként rendezték meg Győrben a GPC erőemelő szövetség keretében a V4 erőemelő világkupát az elmúlt hétvégén, április 20-22-én. Az ŠK Strongman DS klubot ezúttal hét versenyző képviselte.
Mindenki dobogós lett Győrben

A győri verseny során a szervezők nem álltak a helyzet magaslatán, a verseny kicsit nehézkesen indult, de ez nem befolyásolta a dunaszerdahelyi klub tagjait - mondta el elöljáróban a klub elnöke, Márk András.

Pénteken a csapat hét indulójából hatan álltak rajthoz. Délelőtt Méry Csaba a T2-es -75kg-os kategóriában szerzett ezüstérmet, míg Untermayer Adrian a T3-as -82,5kg-ban szintén másodikként zárt. Délután Tichy Flórian, aki a klubon kívül Lég községet is képviseli, a felnőtt -75kg-ban második, míg Lompart Mário ugyanebben a kategóriában harmadik lett. A -82,5kg-os kategóriában szintén két dunaszerdahelyi klubtag állhatott dobogóra: Karácsony Péter ezüstöt, Nagy Mátyás pedig bronzot gyűjtött be.

Érdekesen alakul a szezon eleje, úgy néz ki, hogy a csapat tagjai páronként egymás ellen küzdenek egy-egy kategóriában. Egyelőre a tapasztalat a nyerő, az idősebb versenyzők vezetnek 2:0-ra, de az ifjú titánok egyre közelebb kerülnek hozzájuk - és még messze az idény vége.

Szombaton a klub egyik legfiatalabb, ám annál erősebb tagja, Méhes Erik mérette meg magát, és ahogy Érsekújvárban, most is a T2 140kg-os kategória dobogójának legfelső fokára állhatott.

Sikeres hétvégét tudhat maga mögött a dunaszerdahelyi csapat, de sok idő nem jut a pihenésre. Az előttünk álló hétvégén ketten Pozsonyba készülnek, a szlovák strongman rönknyomó bajnokságra, míg Lompart Mário az országos fekve nyomó bajnokságra utazik - tudtuk meg Márk Andrástól.

Ezt már olvasta?

Címkék: strongman