Back to top

Mindenből lehet divatot csinálni. A boldogságból is

Publikálva: 2017, szeptember 17 - 08:33
A VándorLáss csoport alapítójaként a világ számos pontjára jutott már el, és juttatott már el másokat is. Kovács Zoltán, „Kovi”, Alsószeliből származik, de Andalúziában él, idén pedig megjárta a perui esőerdőt. Nem puszta szórakozásból, kedvtelésből, hanem azért, hogy egyrészt segítsen, másrészt dokumentálja, górcső alá vegye, amink van. Mert ugyan a világ nagy részével sosem fogunk találkozni, de mégis összekapcsol minket az a bigyó, ami éppen most is ott lapul a talpunk alatt.
Mindenből lehet divatot csinálni. A boldogságból is

Arra kérnélek, meséld el, hogyan is vágtál neki a perui utadnak!

Az egész úgy kezdődött, hogy eredetileg Hondurasba készültünk. Miután 2012-ben jártunk ott a tawahka indiánok földjén, néhányan azt terveztük, hogy idén visszatérünk. Kíváncsiak voltunk, hogyan élnek azóta, mennyire változott meg ott az esőerdő, mennyien beszélik még a tawahka nyelvet. Tehát az egészet szerettük volna feleleveníteni.

Tavaly nyáron kezdtük szervezni, ősztől viszont fokozatosan kiestek néhányan. Mióta Spanyolországban élek, kapcsolatba kerültem viszont olyan természetvédő szervezetekkel, melyek Dél-Amerikában tevékenykednek. Az egyik ilyen éppen az Amaru Mayu, amely egy perui területről kapta a nevét.

Olvassa tovább a KLIKKout-on!

Ezt már olvasta?