Jelenlegi hely

Mi vár ránk az országos tesztelés során?

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, október 23 - 07:06 | Hírek
A honvédelmi tárca most kisfilmben mutatja meg, pontosan mire számíthatunk az előttünk álló két hétvégén.
Mi vár ránk az országos tesztelés során?

A frissen létrehozott somzodpovedny.sk portálon közzétett videó szerint a hétvégi, árvai tömegtesztelés már az alábbiak szerint történik majd.

A mintavétel előtt

A mintavételi helyiségek, sátrak előtt rendőr áll majd, aki egyenként behívja az egymástól két méteres távolságot tartó állampolgárokat. A kötelező kézfertőtlenítés és a személyazonosság igazolása után léphetnek be az alanyok a teszthelyiségbe.

Közvetlenül a tesztelés előtt kötelező köhögés és orrfújás jön, majd a korábban kapott sorszámos papír egyik példányát az adminisztrációs munkatárs kezébe adjuk, és jöhet a tesztelés.

Erre azért van szükség, hogy megjelöljék a mintát, a másik példány pedig azért marad nálunk, mert később ennek alapján azonosítanak minket, s kapjuk meg az eredményt.

 

 

A mintavétel után

A videóból úgy tűnik, a várakozásra szolgáló helyiségben mindenkinek jut majd ülőhely, egymástól kellő távolságban.

Az eredményt lezárt borítékban kapjuk meg, így elvileg rajtunk kívül senki nem tudja majd, miként végződött a teszt. Azt már korábban elmondták, ebben a borítékban kapunk egy tájékoztatót is arról, mi a teendő, ha pozitív, illetve negatív az eredmény.

A helyszínen jelenlévő egyik katona kétóránként telefonon jelenti majd az illetékes közegészségügyi hivatalnak, mennyi tesztet végeztek el, és ebből mennyi lett pozitív.

forrás: ma7.sk/Pomichal Krisztián